Valinnan vaikeutta

Syksy on toiminnan aikaa. Tapahtumia riittää niin lähikulmilla kuin kauempanakin ja välillä on vaikeata valita mihinkä osallistuisi. Moni käy ensisijaisesti oman kotikulmansa tapahtumissa, mutta houkuttelevaa ohjelmaa on usein tarjolla naapurikaupunginosissakin sekä kaupungin keskustassa. Malmilla Malmitalon kulttuuritarjontaa on periaatteessa joka illalle. Siellä voi käydä myös itselleen sopivaan aikaan katsomassa säännöllisin väliajoin vaihtuvia taidenäyttelyitä. On surullista, että Tapanilan Galleria viileä punainen lopetti toimintansa, mutta sielläkin taidetarjontaa on yhä yleisölle silloin tällöin taiteilijayhteisö Tapauksen tiloissa. Mosalainen teatteri Tuike taas on tuomassa teatteriesityksiä lähemmäs ihmisiä tarjoamalla teatterielämyksiä Tapanilassa.

Tapahtumatarjonnassa on ongelmansa. Osa tapahtumista osuu päällekkäin viikonloppuisin, joten kävijöitä niissä on vähemmän kuin kiinnostuneita – kahdessa paikassa kun kukaan ei voi olla samaan aikaan. Toimittajan näkökulmasta tilanne on vielä hankalampi, sillä joinakin viikonloppuina tai iltoina menoja olisi jopa neljä samanaikaisesti. Käytännössä vain yhdessä ehtii käydä. Siksi otammekin mielellämme vastaan lukijoiden tai järjestäjien lähettämiä kuvia ja viestejä tapahtumista. Kaikki eivät ehkä heti seuraavaan lehteen mahdu, mutta lähiviikkoina kuitenkin. Tavoitteena on olla tasapuolinen kaikkien kaupunginosien suhteen, mutta joillakin niistä tarjontaa vain on enemmän kuin toisilla ja siksi ne näkyvätkin useammin.

Seuraavat kuntavaalit ovat huhtikuussa. Jo nyt esillä on asioita ja teemoja, joiden kannattajia tai vastustajia tulevista ehdokkaista seulotaan. Puolueetkin ovat jo ryhtyneet julkistamaan kuntavaalien ehdokkaitaan, jotta äänestäjät ehtisivät seurata näiden toimia ja vakuuttua heidän erinomaisuudestaan. Aivan erityisesti kannattaa tutkailla oman asuinalueensa ehdokkaita, sillä he todennäköisimmin ajavat lähiympäristölle tärkeitä asioita. Tuo kannattaa muistaa sittenkin kun se äänestämisen aika alkukeväästä koittaa. Ja sitä ennen on  hyvä itsekin kysellä ehdokkailta asioista, jotka kokee tärkeiksi. Nyt siihen on vielä hyvin aikaa.

Päätoimittaja Teija Loponen