Suomen ensimmäinen naisrokkari Muska Malmille

Muska on tehnyt tasaisen varmaa rockuraa jo vuosikymmenten ajan.

Vahvaääninen Suomen ensimmäinen ja yhä voimissaan oleva naisrocklaulaja Muska Babitzin saapuu Malmitalolle elokuun viimeisenä päivänä rokkaamaan.

Muska Babitzin on Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia naisrokkareita läpi vuosikymmenten. Hän on levyttänyt kunnioitettavan määrän yhä edelleen radioasemilla soivia hittejä ja kiertänyt keikoilla säväyttäen esiintymisellään sekä vahvalla omaperäisellä äänellään.
Jo 70-luvulla itsensä läpilyönyt rokkimimmi teki ensisinglensä Kirjoita postikorttiin vuonna 1971 ja Muskan todellinen klassikkohitti Krokotiili rock vuodelta 1973 muistetaan ja soi yhä edelleen.

Viimeisin uutta musiikkia sisältänyt albumi Kulissit ilmestyi 2010 ja sen nimikkobiisi oli Radio Suomen alkuvuoden 2010 soitetuin.

Muska eli pikkutyttönä Helsingin keskustassa ja Huvilakadulla oli pieni baari, jonka ulkopuolella hän kuunteli veljiensä Sammyn ja Kirkan kanssa sieltä kantautuvaa musaa. Elvis, Little Richard ja muut uudet tulokkaat tekivät nuoriin muusikonalkuihin syvän ja lähtemättömän vaikutuksen.

Muskan laulajanura käynnistyi jo vuosina 69-71, jolloin hän keikkaili Kirkan ja Dannyn kesäkiertueilla. Muskan aloittaessa laulajanuransa 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja. Tuolloin hänen ohjelmistostaan löytyi muun muassa Janis Joplinia ja Tina Turneria.

Muskan uusin albumi on 2015 julkaistu ”Majakanvartija”  Levyä oli toteuttamassa nimekästä ammattilaisporukkaa, biisejä löytyy muun muassa Jonne Aaronilta, Pauli Hanhiniemeltä, Kai Jämsältä ja Esa Elorannalta.

Vuonna 2015 Muskalle myönnettiin taiteilijaeläke.

Muska bändeineen räjäyttää Malmitalon salin ke 31.8. kello 19. Liput 15 e.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmi 80th Anniversary Air Showssa katsottavaa maan pinnalla ja yläilmoissa
Seuraava artikkeliVuosikymmenien päästä