Kesäparkki rantautuu Malmille

Kesäparkin puuhat sijoittuivat Ala-Malmin puistoon. Kuva Siiri Rintamäki

Ala-Malmin puistossa järjestettävä Kesäparkki jalkauttaa kulttuurin ihmisten keskelle.

Katuliitutaideteokset tervehtivät ohikulkijaa Ala-Malmin puistoon tullessa. Heti tarjotaan myös mahdollisuutta osallistua capoeiraan tai pinssipajaan. Kulttuurikeskuksen, Operaatio Pulssin ja useiden alueen toimijoiden yhteistyössä järjestämä Kesäparkki tarjoaa jokaiselle jotain.

-Onhan tässä kiirettä pitänyt, kertoo Operaatio Pulssin kulttuurituottaja Ilona Anttila.

-Eräskin työntekijä kertoi nähneensä unta pinssien painamisesta. Mutta sitten kun näkee kaikki jalkapallopelaajat, askartelijat, saippuakuplia puhaltelevat isät ja onnelliset äidit, on se sen arvoista.

Tarkoituksena on tarjota mukavaa tekemistä sellaiselle nuorelle, jolla ei välttämättä ole mahdollisuutta reissata kauemmas tai pienemmälle lomailijalle, jolla on vanhemmat vielä töissä. Myös Esplanadin tasoisesti hoidettu puisto halutaan tuoda paremmin ihmisten tietoisuuteen ja hyötykäyttöön.

-Tämä ei ehkä ole nuorille aivan ihanteellinen aika, jos haluaisi loman aluksi nukkua pidempään ja olla rauhassa. Esimerkiksi alkukesästä järjestettävien kesäkurssien menestys on ollut vaihtelevaa. Toukokuussa samaisessa puistossa järjestetty Megafestarit oli kuitenkin avaus nuorten suuntaan, joten ehkä hekin löytäisivät paikalle, toivoo Anttila.

Myös Annantalolla on ollut samanlaista toimintaa, ja sieltä idea Pohjois-Helsinkiin rantautuikin. Esimerkiksi materiaaleja on lainailtu puolin ja toisin. Perusidea on kummassakin parkissa sama, mielekkään kulttuurisen tekemisen jalkauttaminen ihmisten keskelle.

Malmitalon kulttuurituottaja Sonja Taimiaho kertoo, että palaute on ollut kannustavaa ja positiivista.

-Toki olisi voinut olla paremmat säät ja enemmän ihmisiä, mutta ei niihin kannata takertua. Emme lähteneetkään tavoittelemaan tuhatmäärin kävijöitä, enemmänkin siltä pohjalta olemme liikkeellä, että jos tämä yhdellekin lapselle on tärkeää, olemme onnistuneet. Ja satakunta kävijää päivässä on kyllä osoittanut, että kysyntää tällaiselle toiminnalle on.

Aino Heikka