Kiinnostus vielä rakentamattomiin omistusasuntoihin on lopahtanut

Alppikylän kohteista on valmistunut nyt noin puolet. Kuvassa Tattariharjuntien ja Alppikylänkadun risteys. KUVAAJA PATRIK LINDSTRÖM

Repputielle Alppikylään kaavoitettujen omistusasuntojen ennakkomyynti on sakannut niin pahoin, että tontit varannut yhtiö ei ole alkanut edes rakentaa kohteita, vaikka rakennuslupa on myönnetty yli puoli vuotta sitten.

Repputien tontit katunumeroissa 10, 11 ja 12 on varannut espoolainen rakennus- ja Insinööritoimisto Tricon Oy. Se on hakenut varaukselle jatkoaikaa, koska asunnot eivät ole kiinnostaneet ostajia kovin paljon.

Yhtiö haluaa kuitenkin rakentaa kohteen ja suunnittelee aloittavansa rakentamisen syyskuun alussa.

Sitä silmällä pitäen yhtiö on pyytänyt Helsingin kaupungin kiinteistövirastoa muuttamaan asuntotonttien varausehtoja.

Myös Alppikylänkatu 21:een kaavoitetun omistusasuntokohteen rakentaminen on viivästynyt. Kohde on ollut varattuna yksityishenkilölle omatoimista rakentamista varten

Hän on hakenut kaupungilta lisää varausaikaa ja pyytää muuttamaan kohteen yksityishenkilön nimistä vasta perustetun asunto-osakeyhtiön nimiin. Tontille saa rakentaa asuntoja noin 600 neliömetrin verran.

Kiinteistövirasto on pyytänyt kiinteistölautakuntaa hyväksymään muutokset, jotta Alppikylä valmistuisi päiväkodin ja kaupunkipientalojen kanssa yhtenäiseksi.

Lautakunta hyväksyi viime viikolla molempia katuja koskevan esityksen. Repputien rakentamiselle annettiin lisää aikaa. Niin myös Alppikylänkadulle, jossa ehdot muuttuvat vielä niin, että tontille voi vaihtoehtoisesti toteuttaa osin vammaisille kohdennettuja asuntoja.

Kyseisen tontin tie asemakaavasta tarkempaan suunnitteluun on ollut takkuinen. Tontin aiempi suunnittelija jätti hankkeen kesken. Tontin hankalasta muodosta johtuen tontille on vaikea saada ostajia kiinnostavaa kohdetta. Koska piha on pieni, on usean ison perheasunnon tekeminen vaikeaa.

Samassa lautakuntakokouksessa hyväksyttiin myös varausehtojen muutokset muutamassa Maunulan ja Kivikon omistusasuntokohteessa, joissa asuntojen kysyntä on niin ikään ollut vähäistä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliIlmailumuseo tallensi Malmin lentoaseman toimintaa
Seuraava artikkeliKesäparkki rantautuu Malmille