Kesä puolivälissä

Juhannus vietettiin helteisissä säissä. Juhannuksen viettoon liittyy paljon mukavaa, mutta myös lukuisia onnettomuuksia, jotka ovat joka vuosi yksi viestimien tarkasti seuraama asia. Suuntana on ollut, että mitä lämpimämpi keli, sen enemmän hukkuneita. Ei tosin täällä meidän uimarannoillamme Pukinmäessä tai Tapaninvainiossa. Tänä juhannuksena seurattiin myös varsin innokkaasti Englannissa käytyä kansanäänestystä EU:sta eroamisesta. Moni sellainen, jota politiikka ei kiinnosta muuten pätkänkään vertaa, halusi heti tietää tuon äänestyksen tuloksen. Kansa päätyi ehdottamaan eroa.  Kun Suomessa järjestettiin EU-kansanäänestys Euroopan yhteisöön liittymisestä lokakuussa 1994, oli 56,9% äänestykseen osallistuneista liittymisen kannalla. Koko jäsenyytemme ajan osa kansasta on kannattanut EU:sta eroamista. Nyt päästään Englannin osalta seuraamaan, millaisia seurauksia erolla on.

Jo tämän viikon lopulla siirrytään heinäkuuhun. Heti juhannuksen jälkeen moni päiväkoti ja leikkipuisto sulki ovensa ja lapsiryhmiä yhdisteltiin päiväkotien kesken. Heinäkuu ei kuitenkaan täysin hiljainen ole, yritysmaailman lisäksi asukkaita palvelevat muun muassa kirjastot, lapsiperheitä monet leikkipuistot ruokailuineen sekä nuorisoasiainkeskus kesätoimintoineen ja eläkeikäisiä Malmin toimintakeskus. Kauniilla kesäkelillä kokoonnutaan joko uimarannoille, torille kahvittelemaan, matonpesupaikalle tai viljelyspalstoille ahkeroimaan. Monelle loma tarkoittaa arjesta poikkeavaa tekemistä ja työtä kuten mökin kunnostusta, pihamaan laittoa, viljelysten hoitoa tai vaikkapa lastenlasten kaitsemista.

Nuoret ovat saaneet alkukesän jännittää avautuivatko juuri sen koulun ovet, johon halusi päästä syksyllä opiskelemaan. Kaikki eivät suosikkipaikkaansa pääse, mutta kakkossijalla ollut koulu voi osoittautua juuri siksi itselle parhaaksi paikaksi. Koululaisista osa viettää koko kesän lomaillen, toiset käyttävät muutaman viikon tai kuukauden lomastaan töiden tekoon. Meilläkin oli toimituksessamme kaksi nuorta tyttöä kaupungin Kesäsetelin mahdollistamassa kesätyössä. Heidän teksteistään ja kuvaotoksistaan saatte tässäkin numerossa nauttia. Kiitos Aino ja Siiri, oli mukava saada teidät hetkeksi joukkoomme.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKesäparkki rantautuu Malmille
Seuraava artikkeliMelu voi häiritä Fallkullan kiilassa