Vuotava Töyrynummen ala-aste korjataan

Ala-asteen katto on vuotanut jo vuosia ja johtanut ihmisten sairastelukierteeseen. Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus vastaa Töyrynummen kouluremontista ja tilaa rakennuttamistehtävät kilpailuttamaltaan rakennuttajakonsultilta. ÖYRYNUMMEN ALA-ASTEEN HANKESUUNNITELMA, TILAKESKUS

Kiinteistölautakunta päätti hyväksyä Töyrynummen ala-asteen vesikaton korjauksen ja tiivistyskorjauksien hankesuunnitelman viime torstain kokouksessaan. Korjausrakentaminen maksaa veroineen noin 1,5 miljoonaa euroa.

Osoitteessa Töyrynummentie 8 olevan koulun korjaus on kiireellinen, sillä jos koulua ei korjata, voi sen käyttö loppua sisäilmaongelmien takia. Sisäilmaan on päässyt mikrobeja vuotavan katon ja seinärakenteiden takia.

Rakennuksen reikäinen katto on tarkoitus uusia osittain. Samalla korjataan räystäsrakenteita. Lisäksi koulun 2. kerroksen huonetilojen ulkoseiniin rajautuvat lattian ja katonrajan liitospinnat sekä muut ulkoseinissä olevat liittymäkohdat tiivistetään.

Rahoitus on tarkoitus järjestää kiinteistöviraston tilakeskukselle osoitetuista kohdentamattomista määrärahoista.

Remontin alkamisajaksi on merkitty heinäkuu. Korjauksen pitäisi olla ohi vuoden loppuun mennessä. Koulunkäynti jatkuu tiloissa koko remontin ajan.

Jo aiemmin helmikuussa opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti, että elokuusta lähtien koulun kuudesluokkalaiset opettajineen siirtyvät pysyvästi Suutarilan peruskoululle. Seuraavana vuonna on viidesluokkalaisten vuoro.

Näin virasto voi luopua 220 neliömetrin kokoisesta koulun osasta Töyrynummen ala-asteella.

Opetusvirasto maksaa Töyrynummen ala-asteesta tällä hetkellä kiinteistövirastolle 475 824 euroa vuodessa. Hyötyneliötä kohti se on 12.21 euroa kuukaudessa.

Korjauksen jälkeen kiinteistövirasto nostaa opetusvirastolta perimäänsä vuokraa. Uusi vuokra tulee olemaan 676 069 euroa vuodessa. Hyötyneliömetriä kohti se tekee 17,70 euroa per kuukausi.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliNuorisotalon tuleva toiminta on levällään
Seuraava artikkeliViulisti toteuttaa haaveensa omilla syntymäpäivillään