Tilakeskus ei lupaa hangaaria ilmailijoille

Ilmakuva Malmin lentoaseman päältä vuonna 1948. Hangaari on kuvan suurin rakennus. KUVA HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO, VELJEKSET KARHUMÄKI

Tapaninvainiolaisvaltuutettu Kauko Koskinen (kok.) ja 25 muuta valtuutettua ovat toivoneet valtuustoaloitteen voimalla, että kaupunki solmisi Malmin lentokentän isosta lentokonehallista, hangaarista vuokrasopimuksen alueen ilmailutoimijoiden kanssa. Aloitteen mukaan lentokentän yhdistykset ja toimijat ovat pyytäneet kaupungilta hangaaria vuokralle.

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus on vastannut Koskisen aloitteeseen kiinteistölautakunnan kautta ilmoittamalla, ettei tilakeskus ole edes saanut ilmailijoilta virallista vuokratarjousta. Tilakeskus ei kerro, onko se itsekään tarjonnut hangaaria ilmailijoille. Sen sijaan tilakeskus sanoo, että se on pyytänyt yrittäjiltä tarjousta Patria-hallin vuokraamisesta, jonne mahtuisi osa alueen koneista.

Sen lisäksi ilmailijoille on tilakeskuksen mukaan tarjottu mahdollisuutta rakentaa alueelle tilapäisiä konesuojia. Hangaarin vuokraus on merkitty päättyväksi elokuun lopussa.

Kaupunki suunnittelee vuokraavansa hangaaria syksystä lähtien satunnaiskäyttöön kuten kirpputoripaikaksi. Tapahtumien aikaista vuokrausta koordinoi Helsingin kaupungin tukkutori.

PP

Edellinen artikkeliSiltamäestä oli jälleen yksi rakentava keskustelu
Seuraava artikkeliMPS:n kauniit ja keltaiset tarjoavat kärkikamppailu-tapahtuman