Ponnistajat sarjakärkeen, Atletico Malmi jatkaa nousuaan

Kuvateksti: Atletico Malmin voiton takuumiehet: nollapelin pelannut Elis Rintala ja ottelun ainoan osuman iskenyt Henri Mattsson KUVA JANNE VOTTONEN

Koillis-Helsingin Kolmosen jengien viikko sujui vaihtelevasti: Ponnistajat nousi voitolla sarjakärkeen, PK-35 nappasi ensimmäistä kertaa täydet pisteet ja Atletico Malmi jatkoi hienoa voittoputkeaan. Old Starsille ja PuiUlle puolestaan tappiot ikävät tappiot.

Malmin Ponnistajat on ollut kevään suurimpia yllättäjiä. Kakkoslohkon kärkipaikat tiukasti kisaava MalPo kohtasi tiistaina Ala-Malmin nurmella HerTon ja nappasi arvokkaan voiton maalirikkaasta kamppailusta lukemin 5-3.

Ponnistajien sankarina kunnostautui neljästi osunut Joel Tuovinen, joka siirtyi samalla Kolmosen maalipörssin kärkeen. Matias Tikka avusti virkaveljeään yhdellä. HerTo nousi pelissä kahdesti tasoihin, mutta toisen puoliajan kirin ansiosta voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Ponnistajat kohtasi ti 7.6. Sibbo Vargarnan ja seuraavaksi vastaan asettuu odotetussa kärkitaistossa PKKU. Ottelu pelataan Kalevan urheilupuistossa 17.6. kello 19.30 alkaen.

MPS / Old Starsille kyyti oli kylmempää, kun Pöxyt pyöritteli Siltamäen perjantai-illassa rumat 1-7-lukemat. Ensimmäisellä jaksolla malmilaiset pysyivät vielä hyvin kyydissä ja Ville Arima viimeisteli ottelun avausosumankin läpiajosta.

Pöxyt kuitenkin hallitsi ja onnistui nousemaan tasoihin vapaapotkusta vain viitisen minuuttia ennen puoliaikaa. Toiselle jaksolla Pöxyt tuli kovalla höyryllä ja siirtyi rankkarista 1-2-johtoon, jonka jälkeen malmilaisveskari sai kaivaa pallon vielä viidesti verkon viimeisen 30 minuutin aikana. Kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue ja lukemat sen mukaiset.

Taistelu jatkuu seuraavan kerran to 9.6. lintubongailun merkeissä. Old Stars haastaa tuolloin Espoonlahdessa Tikan kello 20 alkaen.

PK-35 taas haki kauden avausvoittonsa Porvoon Akilleksesta 3-1-lukemin. Hienon esityksen jälkeen tullut avausvoitto toi varmasti lohtua hieman mollivoittoisesti alkaneelle kaudelle. Ensimmäisen maalin iski aivan avauspuoliskon lopussa Ahmed Ben Amor. Toisella puoliajalla punamustat osuivat vielä kahdesti Ilkka Karjalaisen ja Lennart Voikarin viimeistellessä.

Pallokerho pyrkii jatkamaan avausvoiton jälkeisiä juhlia Itä-Hakkilassa tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa I-HK/OMV:n kello 12.

MPS / Atletico Malmi jatkaa kivikovassa kolmoslohkossa noususuhdanteisia otteitaan voitettuaan jo kolmannen peräkkäisen sarjapelinsä. Töölön Bolliksella paikallista Vesaa vastaan pelatun ottelun kaava oli selkeä: Atletico piti palloa ja Vesa otti vastaan kytäten vastaiskupaikkoja. Vähiin ne kuitenkin jäivät ja ainoastaan Ticon heikko maalinedustekeminen piti lukemat tasaisina.

Ottelun ainoa maali syntyi 28. minuutilla, kun Mikko Huupponen lähetti sivuvaparin kohti takatolppaa ja Henri Mattsson survoi pallon sisään lähietäisyydeltä. Toisella jaksolla maalipaikkoja oli useampaankin osumaan, mutta Atleettien ruuti oli märkää. Lopussa Vesa oli vielä lähellä tasoitusta, mutta pienestä paineesta huolimatta Atletico-puolustus kesti Elis Rintala viimeisenä lukkonaan.

Atletico Malmi nähdään seuraavan kerran livenä Pukinmäen nurmella la 11.6., kun joukkue kohtaa kaksi pistettä perässä olevan RiPSin. Ottelu pelataan tutusti kello 16.30 alkaen.

Puistolan Urheilijoiden kivinen tie jatkuu hyvistä taisteluista huolimatta. Tällä kertaa Töölön Taisto haki pisteet Puistolasta 2-3-lukemin. TöTa siirtyi 0-1-johtoon, mutta Sami Rinta-Kahilan osuma vain hetkeä ennen taukoa toi PuiUn tasoihin. Kun Petri Oravainen vei heti toisen puoliskon alkuun kotijoukkueen 2-1-johtoon, kaikki näytti vielä hyvältä. TöTa punnersi kuitenkin tasoihin ja ratkaisi pelin 73. minuutilla hieman heppoisesta rankkarista.

Puistolalaisten seuraava mahdollisuus kilven kirkastamiseen on tulevana perjantaina, 10.6., kun joukkue vierailee Kalevan urheilupuistossa lohkojumbo, PKKU/Allianssin kestittävänä kello 19.30 alkaen.

Janne Vottonen

Edellinen artikkeliEuropa Nostra: Helsinki torppaa taloudellisen kasvunsa
Seuraava artikkeliPukinmäen teatterikoulun Macbeth edusti Helsinkiä