Sepeteuksentien kulkuväylä yhä iso kysymysmerkki

Kuva viime joulukuulta, jolloin kevyen liikenteen väylä oli jo suljettu aitauksin ja työmaakyltein. Tilanne ei vieläkään ole ratkennut. Kuva Hilkka Saarinen

Puistolalaisia kiukuttaa ja harmittaa aina vain enemmän se, että Aurinkomäessä kevyen liikenteen väylällä on yhä katkos Maamiehenpolulta Aurinkomäentielle.

Puistola-Seuraa kiinnostaa kovasti miksi ja millä oikeudella tieyhteys Maamiehenpolulta Aurinkomäentielle on tontin omistajan toimesta suljettu ja tarkoittaako tontin omistajan jättämä rakennuslupahakemus oikeutusta tien sulkemiseen.

Puistola-Seura otti yhteyttä rakennuslupavirastoon, jossa asiasta vastaa rakennustarkastusviraston lupa-arkkitehti Mervi Abell.

-Tällä hetkellä tontin omistajan kanssa on vaihe että hieman odotellaan hakevatko he poikkeamispäätöstä, vai poistavatko esteet kulkuväylältä. Asukkaiden kuuleminen toteutetaan sitten sen mukaan, vastasi Abell Puistola-Seuralle.

Rakennusvalvontavirastoon otti yhteyttä myös asiaan tarmokkaasti paneutunut Virve Jaanu, joka lähetti seuraavanlaisen viestin rakennusvalvontaan:

Kiinteistö on myyty nykyiselle omistajalle vasta viime vuonna. Kauppakirjassa on seuraava lause: ”Ostaja on tutustunut kiinteistön kiinteistörekisteriotteisiin. Ostaja on tietoinen, että tontin kautta menee yleinen jalankulkuväylä. Rasite- tai muita sopimuksia asiasta ei ole tehty. Myyjät vakuuttavat ja vastaavat ettei kiinteistöön kohdistu muista rasitteita.”

-Nyt Sepeteuksentie 35 (37) käyttää tästä koululaisia ja muista kävelijöitä vuosikymmeniä palvelleesta kävelytiestä pienen osan, keskelle kävelytietä on laitettu lukittu portti ja kävelytien päällä on osa lasten leikkivälineistä. Tiellä on nimikin, jonka kyltti oli kiinteistön seinässä. Kyltti on valitettavasti myös hävitetty, Jaanu toteaa.

Hän hämmästelee, että eikö kävelyteiden antamisesta jollekin kiinteistölle tarvita mitään kaavamuutosta?

Rakennusvalvontaviraston toimistosihteeri Eija Virtanen vastasi Jaanun viestiin, että kaikissa tontilla voimassa olevissa rakennusluvissa on tontille merkitty kevyen liikenteen väylä.

-Tämän väylän sulkeminen rakentamalla siihen leikkipaikka on olennainen pihamaajärjestelyn muutos, joka vaatii rakennusluvan muutoksen. Rakennusvalvontavirasto on 1.4.2016 viestittänyt tämän asian tontin omistajalle.  As Oy Helsingin Sepeteuksentie 35 on 21.4.2016 hakenut pihamaanjärjestelyn muutoksille (kevyen liikenteen väylän poistamiselle) lupaa. Kuulemiskierroksen jälkeen rakennusvalvontaviraston kaupunkikuvaosasto harkitsee, voidaanko lupaa myöntää.

Nyt Puistolassa siis odotellaan kuumeisesti, että tuo kuulemiskierros tulisi ja asukkaat saisivat virallisesti esittää kielteisen kantansa väylän poistamisesta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMathias Rust ei tulekaan
Seuraava artikkeliYleiskaavaehdotus haluaa hakata jokilaakson hahmometsät