Kausi käyntiin, tulossa monia paikallisderbyjä

Nyt alkavalla kaudella on luvassa tukku herkullisia ja yleisöön meneviä paikallispelejä. Kuva viime kesän paikallisderbystä PuiU - MPS. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Jalkapallomielessä kesä, tai ainakin uusi kausi 2016 on jo alkanut. Jalkapalloliigaa on tahkottu parisen viikkoa ja tällä viikolla nähdään Kolmosen joukkueiden lähtöpotkut uuteen kauteen. Pääkaupunkiseudun joukkueet pelaavat kolmessa lohkossa.

Koillisen Helsingin joukkueet on siroteltu lohkoihin kaksi ja kolme. Mukana on yhteensä viisi täkäläistä joukkuetta, joten luvassa on monia jänniä ja kitalakeakin koettelevia paikallisotteluita.

Kolmosen ykköslohkon tasoa ei Koillis-Helsingin jalkapallo kohota. Mukana kun ei ole yhtään täkäläistä jengiä.

Lohkosta 2 sen sijaan kehkeytyi viime metreillä mainio paikallislohko, kun pihlajamäkihenkinen PK-35 sai reilu viikko sitten iloisen kutsun päästä peruutuspaikalle Kolmosen mittelöihin. Karjalaiset juuret omaava Peekoon väki oli heti valmis iloiselle evakkomatkalle sarjaporrasta aiottua ylemmäs. Alueemme alkuperäisiä kakkoslohkolaisia ovat viime syksyn sensaationousija MPS Old Stars sekä Malmin Ponnistajat.

Kakkoslohkon paikallisten voimasuhteita on vaikea veikata. Malmin Ponnistajat ovat vahvistuneet sitten viime kauden viidellä pelaajalla. Valmentaja Vesa Hiltunen sanoo suojattiensa lähtevän voittamaan joka peliä. Yllätysnousija PK-35 on nopeasti värvännyt joukkoonsa ylemmissäkin sarjoissa pelanneita ja tehnyt yhteistyösopimuksen PK-35 A-junioreiden kanssa. MPS Old Stars on liikkeellä paljolti viime kauden kokoonpanolla. Näiden kolmen välille on luvassa monta herkullista paikallisderbyä. Maistiaiset ovat heti tulevana lauantaina 23.4. kello 16.15 Tapulin tekonurmella, jossa Malmin Ponnistajat isännöivät naapuriaan PK-35:ttä.  Samanaikaisesti MPS Old Stars korkkaa kautensa Söderkullan tekonurmella SibboV:tä vastaan.

Lohko 3:ssa täkäläisen paikallisuuden takaavat MPS Atletico Malmi ja Puistolan Urheilijat. Lohko on kiven kova, ennakkoarvioinneissa lohkon huipulla paseeraa korsolais-venäläis-espanjalainen Legirus Inter. Sekä Atletico että PuiU hyökkäävät uuteen kauteen vahvasti viime vuotisilla miehistöillä. Malmilaisilla on muutama uusi vahvistus ja puistolalaiset ovat täydentäneet rivejään seuran A-junioreista. Joukkueet kohtasivat jo Mosa cupin finaalissa, jonka Atletico vei pytyn kera nimiinsä 2-1 lukemin.

PuiU avaa ladun jo huomenna torstaina kello 19 Riihimäellä kohtaamalla vanhan tutun vihollisen Riihimäen Palloseuran. Atletico avaa luukut seuraavana päivänä, perjantaina 22.4. kello 20 Klaukkalassa. Mittarina on viime kaudella Kakkosessa käväissyt Nurmijärven Jalkapalloseura.

Heimo Laaksonen