Tapaninvainiossa aletaan kerätä historiaa

tapaninvainio
Tapaninvainio goes some. Tarkoitus on luoda verkkoon interaktiivinen kuvakirja. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Leikkipuisto Tervapääskyssä oli Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen järjestämä asukasilta, jossa käytiin läpi oman kylän ajankohtaisia asioita, joihin kuuluu myös historia.

Tapaninvainion menneisyyteen mahtuu monia käänteitä ja alueella on asunut monenlaisia kuluisuuksia. Torstaina pidetyssä asukasillassa esimerkiksi nousi Zagula, joka tykkäsi viheltää ja kiroilla ronskisti. Zagula asui Kapteenskanmäen laella olleessa Tapaninkylän tai toiselta nimeltään Åsmussenin kartanossa ja oli siellä asuneen kapteenskan, venäläisen kreivittären lemmikkipapukaija.

Zagulasta, kapteenskasta ja kaikesta mahdollisesta muustakin alueen perimätiedosta tietäviltä toivotaan nyt tekstejä tai suullisia tarinoita.

Kaupunginosayhdistyksen alle on muodostettu kolme asukkaan voimin historiaryhmä, jonka tarkoitus on alkaa siirtää internettiin tarinoita ja mahdollisesti niiden kyytipojaksi löytyviä vanhoja valokuvia.

– Pienet tarinat voivat joskus olla yllättävän ihania, muistuttaa työryhmässä istuva Harriet Kolehmainen.

Kotiseutuhistoriasta kertovia tekstejä ja kuvia lisätään verkkoon, jonka osoite tulee todennäköisesti olemaan www.tapaninvainio.fi.

Sivulle tulee myös ohjeet, kuinka tarinat ja kuvat saadaan nettiin.

– Eikä niitä ole pakko julkaista omalla nimellä, Kolehmainen rohkaisee asukkaita.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKausi käyntiin, tulossa monia paikallisderbyjä
Seuraava artikkeliKankaretien asukkaiden vuoro lähteä evakkoon