Viisi uutta kerrostaloa Viikkiin

viikin uudet talot
Havainnekuva kertoo, kuinka uudet HOAS:n talot tulevat sijaitsemaan kenttään nähden. Kuva Helsingin kaupunki

Viikkiin ollaan rakentamassa viisi uutta kerrostaloa, joista kolmeen tulee omistusasuntoja ja kahteen opiskelija-asuntoja.

Viikin Latokartanon monitoimitalon ja kentän alueen kaavamuutos on nyt lainvoimainen ja alueen asuntorakentaminen käynnistyy kesällä.

Rakentaminen lähtee liikkeelle puunkaadolla ja maankaivauksilla, jotka käynnistyvät toukokuussa. Myös koira-aitauksen purku tehdään toukokuussa. Samalla käynnistetään uuden koira-aitauksen rakentaminen noin 500 metrin päähän Viikinojanpuistoon. Tennishallina toiminut kuplahalli suljetaan ja puretaan pois kesäkuussa.

Viikin kenttä säilyy, mutta pienenee hiukan. Rakentaminen aiheuttaa muutoksia myös vieraspysäköintiin, sillä yleinen pysäköintialue poistuu käytöstä.  Korvaavat autopaikat rakennetaan Maakaaren varteen.

HOAS rakentaa alueelle kaksi opiskelija-asuintaloa ja Lehto Asunnot kolme kerrostaloa vapaarahoitteiseen omistusasumiseen. Tontit ovat yksityisessä omistuksessa ja kohteet pitäisi valmistua ensi vuoden aikana.

Hankejohtaja Hans Koivukangas Lehto Asunnoista kertoo, että he haluavat yhdistää taloissaan kohtuuhintaiset asunnot sekä asukaslähtöisen räätälöinnin elämäntilanteen mukaan. Omistusasuntoja tulee yhteensä 76,  HOASin kohteessa opiskelija-asuntoja tulee olemaan 60.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliNykypäivästä historiaa
Seuraava artikkeliKausi käyntiin, tulossa monia paikallisderbyjä