Neljän mitalin aluemestaruuskisat!

Axoria teki ennätyspisteensä. Kuva Petri Vilhunen

Viikonloppuna Kisahallissa käytiin joukkuevoimistelun Etelä-Suomen aluemestaruuskisat. 10-12-vuotiaiden sarjassa Erän Elite Alexa otti tiukan kisan voiton. Elite Pre Jr uusi mestaruutensa.

Tapanilan Erältä oli mukana kaikkiaan yhdeksän joukkuetta ja lisäksi molemmat seurayhteistyöjoukkueet, Elite ja Elite Pre Jr. Amila-joukkue ei sairastapausten vuoksi päässyt kisaamaan lainkaan.

Lauantaina kisattiin SM-sarjojen lisäksi 10-12-vuotiaiden sarja, jossa oli mukana lähes viisikymmentä joukkuetta. Tiukan kilpailun voittoon voimisteli Tapanilan Erän Elite Alexa pistein 17.30. OVO:n Team Atomit (17.25) sai hopeaa ennen Attitude Kidsejä (17.15).

Axoria-tiimin molemmat joukkueet paransivat omaa suoritustaan kauden aikaisemmista – Axoria 04 saavutti hienosti kategorian 3 ja Axoria 05 kategorian 4. Amila 04 ja Amila 05 sijoittuivat kategorioihin 8 ja 9.

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa Elite Pre Jr puolusti viimesyksyistä aluemestaruuttaan. Kisa oli alkukautta tiukempi, mutta tytöt onnistuivat uusimaan mestaruutensa pistein 17.499 ennen OVO:n Team Indiumeja. TapVo:n Team Loiste voimisteli pronssille. Tapanilan Erän Axoria teki hienon suorituksen ja saavutti ennätyspisteensä 15.167, jolla joukkue sijoittui kovatasoisessa sarjassa kymmenenneksi.

14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia01:n alkukauden kultaputki katkesi harmittavasti muutaman ison suoritusvirheen rokotettua pisteitä. Taitavat tytöt saavuttivat kuitenkin pronssia.

Saman sarjan Anastasia onnistui mainiosti ja teki kauden toistaiseksi parhaan suorituksena nostaen pisteitään huomattavasti yltäen seitsemännelle sijalle. Myös 16-20-vuotiaiden Aforia voi olla tyytyväinen kilpailuunsa ja neljänteen sijaan.

14-16-vuotiaiden SM-sarjassa Elite oli tehnyt isoja muutoksia ohjelmaansa koreografi Antton Laineen johdolla.

-Viime päivinä tehdyt muutokset ja tyttöjen innokas harjoittelu on nostanut tekemistä uudelle tasolle. Tästä on todella hyvä jatkaa kautta, ohjelma on kuin uusi ja se on antanut joukkueelle aivan mielettömästi uutta energiaa harjoitteluun, joukkueen valmennustiimi totesi.

Elite nappasikin hopeamitalit.

Sunnuntaina Elite osallistui maajoukkueen katsastuskilpailuun Jyväskylässä. Joukkue nosti pisteitään lauantaista ja sijoittui kovatasoisessa kisassa pronssille. Elite kisaa seuraavan kerran parin viikon kuluttua Bulgariassa Challenge Cupin osakilpailussa. Samaan aikaan Sofiassa kisataan Academic Cup, jossa Suomea edustavat Elite Pre Jr 12-14-vuotiaiden sarjassa ja ensimmäisissä ulkomaan kisoissaan Alexa Minorit 8-10-vuotiaiden sarjassa. Kotimaassa kisataan seuraavan kerran Vantaan Stara-tapahtumassa 16.4. ja Hyvinkää Cupissa viikkoa myöhemmin.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliHalaukset siivittivät Ullan lähtöä
Seuraava artikkeliKirjasto on lapsille ja nuorille minikulttuuritalo