Halaukset siivittivät Ullan lähtöä

alepan ulla
”Alepan Ulla” sai vilpitöntä kiitosta läksiäisiin tulleilta Sallaroosalta ja tämän lapsilta, samoin Lissulta ja Villeltä. KUVA TEIJA LOPONEN

-Voi kun sinua tulee ikävä, olet aina ollut sellainen päivän piristäjä, tuumivat Mosalaiskaupan asiakkaat tutulle myyjälleen.

40 vuotta HOK-Elannon palveluksessa ollut ja siitä leijonan osan, eli 33 vuotta asiakkaita Tapanilassa palvellut ”Alepan Ulla” oli torstaina viimeistä päivää töissä.

-Vuonna -76 tulin taloon, Porthaninkadun Elannolle. Mutta kun lapsia piti viedä hoitoon eri suuntiin ja siksi meinasin myöhästyä töistä, pyysin siirtoa lähemmäs. Eli 33 vuotta olen nyt täällä Tapanilassa töissä ollut ja hyvin viihtynyt, kertoilee vanhassa Elannossa aikoinaan palvellut Pukinmäessä asuva Ulla Kaasinen lukuisten onnittelujen ja halausten välissä.

Ullalle tuodaan kukkia sekä kortteja ja jokainen kävijä saa kahvin ja kakun lisäksi Ullalta ruusun kiitokseksi.

-On niin ihania nämä asiakkaat, samoin toiset työntekijät. Kyllä heitä kaikkia ikävä tulee ja aion kyllä käväistäkin täällä silloin tällöin. Mutta jatkossa on enemmän aikaa perheelle, lapsille sekä lapsenlapsille ja varmaan tulen auttelemaan poikaa hänen uudessa kirpputori-yrityksessään, rutinoitunut asiakaspalvelija pohdiskeli.

-Ikäviä asioita ei ole ollut kuin ne surut, joita asiakkailta on kuullut ja surrut heidän kanssaan. Ja ilojakin on yhdessä jaettu, Ulla muistuttaa.

-Ulla on aivan ihana ihminen ja hän oli muuten varmaankin ensimmäinen perheen ulkopuolinen, joka näki tämän meidän kuopuksemme Valpurin, Sallaroosa Häme kertoilee halatessaan lastensa Inarin ja Otson kanssa tuttua kaupan tätiä.

-Asiakaspalvelu on täällä ollut aivan huipussaan. Kun lapset usein aiheuttavat vähän häslinkiä, on Ulla tosi ymmärtäväinen ja osaa tasata tunteita, kiitteli poikansa Villen kanssa liikkeellä ollut Lissu.

Lapsirakkaudesta kertoo sekin, että myös lapset saivat Ullalta ruusut, eivät vain aikuiset.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAsuntotulva pyyhkäisee kentän ja koneiden yli
Seuraava artikkeliNeljän mitalin aluemestaruuskisat!