Erä niukassa alakynnessä

Erän mallikkaan ottelun pelannut Tuomas Iiskola tuulettaa maaliaan perjantain voittopelissä, takana riemuun yhtyy loistosyötön antanut ja ottelun parhaana palkittu Perttu Puska. KUVA SALIBANDYLIIGA

Tiukkaa on! Tapanilan Erä jahtaa keskiviikkona synnyinkaukalossaan Mosahallissa 2-2 tasoitusta puolivälieräottelussa Espoon Oilersista. Oilers on voittanut kotonaan kaksi peliä maalilla, Erä napsi perjantaina kotiottelussa maalin voiton.

Puolivälieräshow käynnistyi menneen viikon keskiviikkona Tapiolassa. Ottelu oli huima. Isännät olivat heti alkuun öljymiesten lailla liukkaita. Avauserä Oilersille 4-1 ja hurjimmillaan Erä oli toisessa erässä jo 7-2 tappiolla. Mutta mosalaiset hinautuivat päätöserässä 7-7 tasapeliin. Jatkoerän toisella minuutilla Oilers päätti maalillaan ottelun, 8-7.

Perjantaina yli 800 katsojaa sai Vantaan Energia Areenalla nähdä Erä antavan heti alkuun isännän kädestä. Ensimmäiselle tauolle mentiin Erän 4-1 johdossa. Sininuttujen maalit tekivät Perttu Puska, Lauri Kapanen, Tommi Aro ja Tommi Rosendahl. Toisessa erässä öljymiehet onnistuivat kahdesti ja Erän Tuomas Iiskola täräytti upeasti joukkueensa ainokaisen. Päätöserään lähdettiin 5-2 lukemissa. Erä onnistui kuitenkin ansaitusti pitämään johtonsa päätöserässä, vaikka vieraat sivalsivatkin kaksi maalia Erän maalivahti Markus Laakson taakse. Näin Erä tasoitti 5-4 voitollaan ottelulukemiksi 1-1. Lähitiedon palkintoraati jakoi kultaa Perttu Puskalle, hopeaa Lauri Kapaselle ja pronssia Oilersin Casper Pfitznerille.

Sunnuntaina joukkueet olivat taas vastakkain Tapiolan Urheiluhallissa. Erä jatkoi hyvää alkupanostustaan. Perttu Puskan ja Tom Strömstenin maaleilla kotijoukkueen yhtä vastaan avauserä kirjattiin mosalaisille 2-1. Tähän päättyikin eräläisten maaliosaaminen. Oilers tekaisi toisessa erässä kaksi kaappia. Päätöserä oli maaliton. Näin Oilers nappasi täpärän 3-2 voiton, ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.
-Luulen, että tämä on jatkossakin tarkkaa yhden maalin peliä, tuumi hyvän sunnuntaipuhteen esittänyt Tom Strömsten Erän verkkosivulla.

Totta varmaan. Tasaväkiset joukkueet räjäyttävät tänään keskiviikkona mosahallin neljännen kohtaamisen alkaessa klo 18.30. Heti torstaina kello 17.30 on viides koitos Tapiolassa. Tarvittaessa kuudes peli on sunnuntaina 20.3. kello 17 Vantaan Energia Areenalla ja seitsemäs Tapiolassa keskiviikkona 23.3. kello 18.30. Välieriin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKiinteistölautakunta ehdottaa: Ormuspellon yritykset Tattarisuolle ja tilalle asuntoja
Seuraava artikkeliMalmin lentoasema on yksi Euroopan seitsemästä uhanalaisesta