Erällä voitokas päätös ennen puolivälierähuumaa

Erän Tuure Ailio, 72, haki Happee-ottelussa puolivälierävauhtia tukka hulmuten. KUVA HEIDI HALTTUNEN

Viime vuoden hopeajoukkue ja nyt päättyneen runkosarjan kakkonen Jyväskylän Happee sai nuolla näppejään Tapanilan Erän toimesta lauantaina runkosarjan päätösottelussa Vantaan Energia Areenalla. Erä naulasi 8-5 voiton.

Ottelu oli sinänsä merkityksetön pakkopullaottelu Erä oli hukannut saumansa neljän parhaan joukkoon selviytymisestä, joka olisi tuonut tällä viikolla alkaviin pudotuspeleihin kotiedun. Vierailija Happee oli taas niitannut itsensä sarjakakkoseksi, ja pääsee valitsemaan neljännesvälierävastustajansa, joka matkaa Jyväskylään hirvijahtiin.

Happee oli lauantaina tyly aloittaja. Se vei avauserän nimiinsä 1-4. Kotijoukkueen ainokaisen teki Tom Strömsten. Toisessa erässä puhui isännän ääni, Erä kirjasi 4-0 luvut. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Perttu Puska, Mikko Pasanen, Iiro Lankinen ja Miska Mäkinen.

Sama dominointi oli vallalla 3. erässä, jonka Erä vei 3-1. Maalareina kunnostautuivat Lankinen, Puska sekä Jussi Kosola.
Se siitä pakkopelistä. Perttu Puska oli ottelun mies tehoillaan 2+3. Iiro Lankinen oli kelpo kakkonen 2+1 -luvuillaan. Voittoon on aina hieno päättää runkosarjakausi. Erä-laivasto sai käydä jännäämään maanantaihin, jolloin selvisi kuka on mosalaisten puolivälierävastustaja taistelussa Suomen mestaruudesta.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliTaidetalon lukuja avattiin lautakunnassa
Seuraava artikkeliMalmilla valmennetaan varasta