Vauhdikas maaliskuu

Karkauspäivällä pitkittynyt helmikuu on jo vaihtunut maaliskuuksi, joka on varsin vilkas sisällöltään. Näin paikallisesti on tiedossa esimerkiksi alueen yrittäjäyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus ja Pihlajamäen kirkon 40-vuotisjuhlat. Valtakunnallisesti maaliskuussa vietetään sekä naistenpäivää, pääsiäistä lukuisine sitä edeltävine myyjäisineen, tasa-arvon päivää, että käännetään kelloja kesää kohden. Tuo kuun lopussa tapahtuva kellon viisareiden siirtäminen antaa jo mukavan tuulahduksen kesän lähenemisestä ja siitä, että tämä loskainen ja liukas ajanjakso on vihdoin taas loppumassa. Kohta ne pajunkissatkin ilmestyvät näkyviin!

Kulunut koululaisten talvilomaviikko sai vanhemmat toivomaan, että kaupungilla olisi varaa rakentaa enemmän tekojääkenttiä ja hiihtoputkia, jotta lapsilla olisi paremmat ulkoilumahdollisuudet. Ilmaston lämpenemisen vuoksi talvet alkavat olla etelässä aina vain leudompia, mikä merkitsee yhä lyheneviä luistelu- ja hiihtokausia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käydä maksullisissa jäähalleissa luistelemassa tai lähteä hiihtämään johonkin kauemmas, jossa lunta riittäisi enemmän. Lumiukkojen ja lumilinnojen rakenteluunkaan ei tänä talvena ole kovin hyviä mahdollisuuksia ollut, niitä ei juuri ole näkynyt.

Avointen ovien päivässämme helmikuun alussa saimme monenlaisia toiveita lukijoiltamme. Yksi rouva toivoi, että kertoisimme kuinka hyvin Malmin terveysaseman palvelut toimivat ja kuinka ystävällistä palvelua siellä saa. Tiedän, että kaikki eivät ihan tyytyväisiä ole siihen, kuinka helposti lääkärin pakeille pääsee, mutta röntgeniin ja verikokeisiin näyttää riittävän jopa noin vartin odotus. Tosin kannattaa ensin katsoa HUS röntgen –sivustolta Malmin sairaalan kohdalta löytyvää tietoa odotusajoista. Siellä kerrotaan mihin aikoihin minäkin viikonpäivänä on pisimmät ja lyhyimmät odotusajat, jotta osaa välttää ruuhkahuippuina asioinnin. Siinä vinkin antaja oli täysin oikeassa, että palvelu on hyvin ystävällistä sekä röntgenissä, että laboratorion puolella. Jos kiirettä on, sitä ei kaadeta asiakkaiden niskaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKalliolahden karikatyyrit Päivälehden museossa
Seuraava artikkeliPelastushelikopteri Ranskasta saapui