Erälle karttui kolmesta pelistä vain kotivoitto

Upean täysosuman täräyttänyt Erän Petri Ikonen, 6, ja NST:n parhaimmistoa ollut Ilkka Voutilainen, 2, ottivat mittaa toisistaan Mosahallissa. KUVA SALIBANDYLIIGA

Tiukaksi menee! Tapanilan Erän jahti neljän parhaan joukkoon kapuamisesta ja kotipeliedusta kevään pudotuspeleihin koki kovia. Erä voitti kolmesta viime viikon pelistään vain kotipelin NST:tä vastaan.

Kotipelin näyttämönä oli koko sarjan ainoan kerran kotoinen Mosahalli, jossa 417 katsojaa sai viime viikon keskiviikkona kokea hyvän olon tunteen Erän nuijiessa lappeenrantalaisen NST.n 8-4 lukemin. Alku oli hiukan nihkeää, avauserä tasattiin 2-2 maalein. Kotijoukkueen maaleista huolehtivat Tom Strömsten ja Petri Ikonen upealla laukauksella. Toisessa Erässä mosalaiset löivät lisää vauhtia koneeseen, 2-0 Erälle. Maalareina Janne Salonen sekä Ilkka Koski. Päätöserä kirjattiin kotijoukkueelle maalein 4-2. Tommi Aro teki 5-2, Mikko Jolma jatkoi Tuomas Iiskolan syötön ilmasta, 6-2. Iiskola sörkki maalin kulmalta 7-4 ja Jolma päätti illan kaaripallolla tyhjään NST-maaliin, 8-4.

Lauantaina Erä laittoi sarjajohtaja Classicin koville Tampereella. Huikeiden vaiheiden jälkeen Classic nappasi potin 5-4 voitolla. Erällä starttasi hyvin, se vei avauserän 3-1 Ilkka Kosken, Iiskolan ja Aaro Kosken osumilla. Toinen erä päättyi kiikarinumeroihin 0-0.

Päätöserässä kotijoukkue Classic sai Erän avauserän kaltaisen vaihteen päälle vieden sen 4-1. Classic rykäisi kolme rysää kolmessa ja puolessa minuutissa. Laihaksi lohduksi jäi 22 sekuntia ennen päätöstä Jussi Kosolan tekemä ottelun viimeinen maali, 4-5 kavennus. Rohkaisevaa oli, että Erä antoi täyden vastuksen sarjan ykkösjoukkueelle.

Tampereelta yöksi Jyväskylään ja sieltä sunnuntaina Ouluun, jossa odotti levännyt kotijoukkue OLS. Alku oli pyöreä, vaikka se menikin kotijoukkueen tiliin 3-2. Erän osumista vastasivat Strömsten ja Tom Palin. Toinen oli tasainen 1-1 erä. Mosalaisten ainoan teki Miika Iskanius. Päätöserässä Erällä oli paikkoja, mutta ei osumia. OLS kyykytti vieraansa kahdella rysällä. Näin OLS otti 6-3 voiton.

Runkosarjaa on jäljellä neljä peliä. Ensi sunnuntaina Erä saalistaa Raumalla SalBan vieraana. Erä on nyt 25 pisteellään sarjassa kuudentena. Neljäntenä olevaa tavoitepaikkaa pitää hallussaan 29 pinnalla Viikingit, jonka Erä kohtaa Pasilassa 26.2.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliVanhemmat: Helsingin kokonaisetu sivuutettu
Seuraava artikkeliTaidetalon salivuokra ei alene