MPS joutui sarjassa viikonloppuruuhkaan

MPS:n nousuvalmentaja Jyri Niemisellä riittää mietittävää ja tallennettavaa joukkueensa kasaamisessa ja valmistamisessa Kakkosen kauteen. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Palloliitto julkaisi parisen viikkoa sitten tämän kauden otteluohjelmat. Nousijajoukkue Malmin Palloseurassa ei erityisesti riemuita kesäkauden ohjelmasta. A-lohkon MPS saa tai joutuu pelaamaan kauden 22:sta ottelustaan peräti 17 viikonloppuina.

MPS avaa sarjakauden Vapun jälkeen keskiviikkona 4.5. Tapulin tekonurmella lappeenrantalaista PEPO:a vastaan. Heti perään, sunnuntaina 8.5. se kohtaa kotona Tapulissa Mikkeli Palloilijat. Tästä käynnistyy lokakuun alkuun asti kestävä lähes loputon lauantai-sunnuntai pelien ruuhka sekä koti- että vierasotteluissa. Runsas viikonloppupelien määrä matkusteluineen vaatii paljon sitoutumista pelaajilta ja joukkueen taustajoukoilta.

Malmilaisten pisimmät reissupelit suuntautuvat Kuopioon, Vaajakoskelle, kahdesti Lappeenrantaan, Kouvolaan ja Lahteen.
MPS:n valmentaja Jyri Nieminen kummastelee malmilaisten kohtaloa. Hän  vertaa omiensa sarjaohjelmaa B-lohkoon, jossa on neljä helsinkiläisjoukkuetta. Se on paljon inhimillisempi. Esimerkiksi Atlantis FC:llä on B-lohkossa vain 7 viikonloppupeliä.

MPS on jo joutunut maksamaan veroa kiusallisesta viikonloppulohkostaan. Yksi joukkueen kokeneimmista ja parhaista maalintekijöistä, Nico Weckström, joutui nostamaan kädet pystyyn saatuaan MPS:n otteluohjelman eteensä. Perheellistä kahden lapsen isää hirvitti 17 kesäkauden viikonlopun soljuminen Kakkosen peleille. Ymmärrettävästi. Weckströn olisi mieluusti pelannut malmilaispaidassa, mutta nyt hän joutuu pohtimaan ”arkipäiväisempää”  peliohjelmaa ja seuraa itselleen.

Heimo Laaksonen