Pihlajamäki-seura listasi muistutuksia

Pihlajamäki on rakennettu alueen kallioisia muotoja noudattaen. Alueen ainutlaatuisuus on haluttu suojella kaavamääräyksin. Nyt moni suojeltu kohde onkin merkitty tonttimaaksi.KUVA TEIJA LOPONEN

Helsingin yleiskaavaluonnos keräsi pihlajamäkeläisiltä melkoisen määrän asioita, joista he eivät kaupungin suunnittelijoiden kanssa ole aivan samaa mieltä.

Pihlajamäki on arvolähiö ja myös sen luontoarvot ovat merkittävät, mikä pitäisi kaupunginosaseuran mielestä ottaa suunnittelussa ehdottomasti huomioon.
Kaupunkisuunnitteluviraston itse laatima suojelukaava aiotaan yleiskaavassa nyt pihlajamäkeläisten mielestä monin kohdin ohittaa, kun rakentamista on suunniteltu muun muassa metsä- ja puistoalueille. Aarnikanmäen ja sen metsän rakentamishanketta ei seuran mielestä voi käsittää, ja se vaatii alueen säilyttämistä ennallaan.

Muistutuslistalta löytyvät myös Rapakivenpuisto, johon onton kallion päälle on merkitty paljon rakentamista. Samaten alkuperäiset 60-luvun Kiillepuisto ja Maasälvänpuisto kuuluvat suojelun piiriin ja niiden käyttötarkoitus halutaan säilyttää. Myöskään liikuntapaikkoja ei haluta menettää asunnoille.

Seura harmittelee myös sitä, että asukkaille tärkeät viljelyspalsta-alueet uhkaavat jäädä rakentamisen alle. Hämmennystä aiheuttaa Porraskallion merkintä tonttimaaksi, se on suosittu näköalakallio, jonka laen pienessä suossa kasvaa jopa lakkaa ja alue on aiemmissa asemakaavoissa merkitty suojelluksi.

Seuran tavoitteena on säilyttää asuinalue jälkipolville eheänä kokonaisuutena, vaikka kaupungilla onkin tarve kehittää ja kasvattaa asuinalueita. Seuran hallitus ja puheenjohtaja Ulla Artte ovat valmiita rakentavaan vuoropuheluun kaupungin kanssa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPeltipoliisin työt alkoivat Kehä I:llä
Seuraava artikkeliMPS joutui sarjassa viikonloppuruuhkaan