Sisäilmaongelmat riivaavat edelleen kristillistä koulua

Kristillisessä koulussa tehdään taas remonttia, jossa kiinteistöön yritetään saada puhdas ilma. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin kristillisen koulun kannatusyhdistys saa kaupungilta vuokranalennusta, koska viidesosa yhdistyksen vuokraamista Pieksupolku 5:n tiloista kärsii sisäilmaongelmista. Osa ongelmatiloista on suljettu kokonaan ja osaa käytetään mahdollisimman vähän.

Kristillinen koulu muutti Pukinmäkeen Jakomäestä vuonna 2012. Koulua ylläpitävä yhdistys vuokrasi kaupungilta Pieksupolun kiinteistön, jossa on aiemmin toiminut Pukinmäen ala-asteen koulu.

Ennen muuttoa koulua remontoitiin, jolloin koulun kosteusongelmat paljastuivat. Sittemmin koulua on kunnostettu paljon, mutta osassa tiloista on edelleen sisäilmaongelmia. Näitä yhteensä 528 m²:n suuruisia tiloja on voinut käyttää vain osan päivää, koska suurin osa tiloissa työskentelevistä saa silmä-, hengitystie- ja muita vastaavia oireita.
Kyseisissä tiloissa tehdään tällä hetkellä LVI-korjauksia, jotka valmistuvat arvion mukaan helmikuun lopussa.

Lisäksi koulu on joutunut sulkemaan kokonaan 60 m²:n kokoisen tietokoneluokan ja 64 m²:n suuruisen iltapäiväkerhon. Tietokoneluokka suljettiin elokuussa ja iltapäiväkerhon tila pari kuukautta myöhemmin.

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto on sorvannut vuokrasopimusta koskevan paperin, jossa 528 m²:n tilojen osalta vuokraa alennetaan takautuvasti 1.12.2015 lukien siten, että neliövuokra on 8 euroa kuukaudessa helmikuun loppuun saakka. Tietokoneluokan ja iltapäiväkerhotilojen vuokra katkeaa takautuvasti siitä päivästä lähtien, jolloin tilat on suljettu käyttäjiltä.

Tammikuussa 2015 päivitetyssä vuokrasopimuksessa koulun 3 280 neliömetrin kokoisten tilojen vuokraksi määriteltiin 46 813 euroa per kuukausi.

Kristillisellä koululla on ollut koulutilojen kanssa epäonnea aiemminkin. Jakomäestä kristillisen koulun oli lähdettävä, koska sen kaupungilta vuokralla olleista tiloista toinen oli asetettu uhkasakon voimalla käyttökieltoon.

Pirjo Pihlajamaa