Leikkipuisto Kotinummen kohtalo yhä avoin

kotinummi
Leikkipuisto Kotinummen piharemontti on valmistunut, mutta toiminta kärsii leikkipuistorakennuksen puutteesta. Rakennus paloi viime kesänä ilkivallan seurauksena. Kuva Teija Loponen

Helsingin kaupungin varhaiskasvatusvirasto ja kiinteistöviraston tilakeskus selvittävät edelleen vaihtoehtoja kesällä palaneen leikkipuisto Kotinummen tiloiksi. Vanhempien toive on saada uusi leikkipuistorakennus Kotinummen puistoon mahdollisimman pian.

-Leikkipuisto Kotinummen tulevaisuutta tarkastellaan parhaillaan myös osana varhaiskasvatusviraston palveluverkkotyötä. Esityksiä korvaaviksi tiloiksi tehdään alkuvuodesta 2017, kertoo leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna.

Lapsiperheille on tulossa joulukuun alussa keskustelutilaisuus, jossa leikkipuistotoiminnan jatkoa voidaan ideoida.

Väliaikaisena ratkaisuna leikkipuisto Kotinummen koululaisten iltapäivätoimintaa järjestään kuluvalla lukukaudella Malmin peruskoulun Kesälän toimipisteessä eli koulun tiloissa.

Malmin peruskoulun vanhempainyhdistys on pitänyt hienona vaihtoehtona sitä, että lapset voivat jäädä koululle iltapäiväksi, mutta selkeitä ongelmiakin siihen liittyy.

Puiston pyörittämään iltapäivätoimintaan voivat nyt osallistua vain ne lapset, jotka maksavat välipalasta.

-Tämä asettaa perheet varsin eriarvoiseen asemaan, se jättää osan pienistä koululaisista ilman aikuista iltapäivän ajaksi. Lisäksi 38 lapsen kerho toimii koulun luokassa ja käytävällä, joten mahdollisuudet erityisesti lepoon ja leikkiin ovat erittäin huonot. Lelujakaan ei toiminnan alkaessa ollut. Lisäksi koululta puuttuvat kuivauskaapit, jossa pienten koululaisten vaatteita ja tarvikkeita voisi kuivata päivän aikana, listasivat vanhempainyhdistyksen jäsenet alkusyksyllä.

He myös tekivät asiasta kirjelmän kaupunginhallitukselle vauhdittaakseen Kotinummen leikkipuistorakennuksen uudelleenrakentamista.

Erityissuunnittelija Carola Harju kertoo, että koululle on hankittu ja ollaan vielä hankinnassa leikkipuiston toimintaa varten kalusteita, toimintavälineitä ja leluja. Lisäksi tarkastellaan mahdollisuuksia sijoittaa muun muassa kuivauskaappeja koulun tiloihin.

Leikkipuistotoiminnan päällikön  mukaan syyskuun 19. päivästä lähtien puiston piha-alueella on järjestetty ohjattua ulkoleikkitoimintaa, liikuntaa ja leikkejä perheille. Toimintaan on osallistunut 10 – 20 perhettä päivittäin säästä riippuen.

Leikkipuistotoimintaan voi osallistua myös leikkipuisto Kurranummessa Tapanilan puolella, Traktorissa Malmilla, Tervapääskyssä Tapaninvainiossa sekä Filpuksessa Ala-Malmilla, jotka kaikki sijaitsevat vajaan kahden kilometrin päässä Kotinummesta.

Leikkipuisto Kotinummen asiakasperheille, alueen lapsiperheille ja toimijoille järjestetään joulukuun 8. päivä klo 17.30-18.30 leikkipuisto Traktorissa mahdollisuus keskustella asiasta ja ideoida leikkipuisto Kotinummen toimintaa.

Teija Loponen