Malmin nuorisotalo muutetaan asunnoiksi

malmin nuta
Alueen asemakaavoittaja on jo hyväksynyt suunnitelman ja ryhtynyt valmistelemaan kaavapoikkeamaa. KUVA JANINA ISSAKAINEN

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus valmistelee parhaillaan Ylä-Malmin torin kulmassa seisovan entisen nuorisotalon myyntiä. Tontista on tarkoitus tehdä asuintontti.

Nuorisotalon vanha hirsirakennus jää pystyyn, mutta siihen kiinni rakennettu uudisosa menee suunnitelmien mukaan purkuun. Tilalle tehdään uusia asuntoja.
Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirastossa on alettu jo tehdä torin kulmalle asemakaavamuutosta.
– Ajatus on, että talon vanha osa jää. Sitä ei ole kumma kyllä suojeltu. Lisäsiipi puretaan, koska siinä on niin paljon sisäilmaongelmia, kertoo hanketta tilakeskuksessa valmisteleva diplomi-insinööri Ismo Aalto.

Nuorisotalo joutui lähtemään, koska koko talo pantiin käyttökieltoon ratkaisemattomien sisäilmaongelmien takia. Terveydelle vaarallista rakennusta kuivattiin moneen kertaan, kun torilta valui lisäsiiven alle vettä muun muassa torin alla kulkevien putkirikkojen vuoksi.

Aalto uskoo, että sisäilmaongelmat ovat uudemman puolen ongelma, josta pääsee eroon purkamalla. Vanhasta taas saa asumiskelpoisen remontin avulla.
Tuleva rakennuspaikka aiotaan kilpailuttaa asuntorakentajien kesken vielä tämän kevään aikana. Rakentajan päätettäväksi jää, tuleeko kohteeseen vuokra- vai omistusasuntoja.
Kaupunki ei aio tehdä purkutöitä, vaan rakennusfirmojen kesken on tarkoitus kilpailuttaa koko paketti.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliIloa pimeydessä
Seuraava artikkeliSisäilmaongelmat riivaavat edelleen kristillistä koulua