Iloa pimeydessä

On ollut suoranainen ilo huomata, kuinka paljon heijastimien käyttö on viime kuukausina lisääntynyt. Eräällä pikkupojalla näin tänä aamuna repun, jonka koko päällinen heijastui hienosti auton valojen osuessa siihen.  Heijastuva kuvio tosin taisi olla luuranko, mutta joka tapauksessa pikkumiehen erotti hyvin. Vähän isompien tyttöjen ryhmällä näytti olevan kenties itse askarreltuja heijastimia killumassa kasseista. Ehkäpä tekstiilitöiden tai kuvaamataidon tunneilla on ommeltu heijastavasta kankaasta omaperäisiä huomionherättäjiä. Heijastimien ja erilaisten pienten roikkuvien valojen määrä on syksyn jälkeen selvästi lisääntynyt, mikä autoilijan kannalta on todella iloinen asia. Sitä ei jalankulkija arvaakaan, kuinka huonosti saattaa iltapimeällä tummissa vaatteissaan erottua. Joskin juuri nyt valkea lumi kyllä helpottaa kulkijoiden huomaamista.

Tammikuun pakkaset ja lumi ovat saaneet monenlaista mukavaa aikaan aina Tapaninvainion jäisestä lumilinnasta pihamaillakin näkyviin hiihtäjiin. Luistinkentistä on tullut kiittävää palautetta, mutta myös valituksia, että jäässä ollut ikäviä röpelöitä tai hiekkaisia kohtia. Saattaa olla, että joku on innostunut kävelemään jäätymisvaiheessa kentällä, jolloin harmittavia kengänjälkiä painuu jään pintaa pilaamaan. Maltetaan siis antaa jäädyttäjien aina tehdä työnsä rauhassa ja kierretään kentät, luistelemisen riemua ei montaa kuukautta riitä kuitenkaan. Samaten latuja ei pidä mennä tarpomaan jalkaisin tai koiran kanssa, ulkoilureittejä riittää varmasti muutenkin.

Puistolassa hämmästellään edelleen Aurinkomäentien raitin katkaisemista kulkijoilta. Asukkaat ovat aktiivisesti kaupungilta tivanneet syitä ja oikeutusta rakentaa aita estämään kulkua. Viimeisin vastaus rakennusvalvonnasta oli, että irtaimistovarastoille on annettu rakennuslupa, mutta rakentamisen aloittamisesta ei ole ilmoitettu, eikä rakennusluvasta saa livetä. Hankkeesta vastaavat ovatkin saaneet asiasta selvityspyynnön, joten asian seuranta jatkuu. On hienoa, että lähistön asukkaat ovat aktiivisina ja pitävät puolensa. Jos tontilla on rasiteoikeutena läpikulku, ei sitä voi omin toimin poistaa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeli
Siltamäki, Suutarila, Töyrynummi –alueen tulevaisuus käsittelysssä
Seuraava artikkeliMalmin nuorisotalo muutetaan asunnoiksi