Malmin naiset ja Puistolan miehet tottelevat samaa käskyttäjää

Arpad Mesteriltä toivotaan nyt tuloksellista valmennusta sekä Malmilla että Puistolassa. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Joulu lähestyy ja vuosi hupenee! Jalkapallopiirien kulisseissa on viime viikot rakennettu kuvioita kuntoon tulevaa kesää varteen. Pelaaja- ja valmentajasopimuksia on rustnattu sekä taustajoukkoja trimmattu iskukykyisiksi.

Yksi alueemme mielenkiintoisimmasta valmentajauutisista kohdistuu Malmin Palloseuran naisiin ja Puistolan Urheilijoiden miehiin. Heillä on jatkossa sama valmentaja, Unkarin jalkapallolähettiläs suomalaiselle jalkapallolle, Arpad Mester.

Mester suuntasi pelaajaksi pustan mailta Suomeen ja Joensuuhun kymmenisen vuotta sitten. Pelaajaura miesten Ykkösessä ja Kolmosessa sai Joensuussa jatkoa valmentajana. Kaksi vuotta sitten Arpad Mester valittiin Puistolan Urheilijoiden juniorivalmennuspäälliköksi. Samalla hän otti vastatakseen seuran lippulaivan, miesten edustusjoukkueen luotsaamisen Kolmosdivisioonassa. Ensimmäisen kauden jälkeen hän nostatti PuiU:n menneellä kaudella sarjassa neljänneksi.

Arpad Mester on nyt sopinut lisähommakseen Malmin Palloseuran naisten Ykkösessä pelaavan joukkueen valmentamisen ensi kaudella. Suosittu ja tykätty valmentaja haluaa näin edetä valmentajan urallaan. Toimimalla valmentajana Palloliiton toiseksi ylimmällä sarjatasolla malmilaisnaisten käskyttäjänä, hänellä on mahdollisuus päästä suorittaman FIFA:n A-lisenssitutkinto valmentajana. Mesterillä on jo taskussaan B-tutkinto.

Arpad Mesterin päätyönä jatkuu PuiU:n juniorivalmennuspäällikön tehtävät. Kahden edustusjoukkueen valmentaminen edellyttää tarkkaa aikatauluttamista ja ajankäyttöä. Kauden aikana ja sen päättyessä joukkueiden saunaillat kuuluvat vahvasti suomalaiseen jalkapallokulttuuriin. PuiU:n miesjoukkueen palaverissa mainiosti kotoutuneelta ja hyvää suomea puhuvalta Mesteriltä tivattiin hymyssä suin:
-Milloin meillä on Malmin naisten kanssa yhteinen saunailta?
Futikseen kuuluu myös oma huumorinsa.

Heimo Laaksonen