Syyslomalle tekemistä kotikulmilla

Madagaskarin pingviinit vievät katsojansa vauhdikkaalle ja värikkäälle reissulle, jolla sattuu ja tapahtuu.

Koululaisten syyslomaviikko koittaa viikonlopun jälkeen. Mukavaa tekemistä on tarjolla useissa kirjastoissa sekä Malmitalolla.

Syyslomaviikolla Malmin kirjastossa luetaan ääneen kirjaa Mauri ja vähä-älypuhelin maanantaista perjantaihin kello 14–14.30. Tiistaina kello 14.30–16 tehdään kirjanselkärunoja ja perjantaina pelataan lautapelejä kello 14.30–16.
Sunnuntaina vietetään meksikolaista päivää, johon liittyen on kello 13–15.30 ”Dia de los Muertos” –askartelupaja, 13–13.30 koittaa meksikolaisia kansansatuja –tarinatuokio ja toinen tarinatuokio pidetään 15–15.30.

Puistolan kirjastossa tarjotaan satutunti maanantaina kello 10, tiistaina katsellaan koko päivän ajan lastenohjelmia kirjaston isosta telkkarista ja keskiviikkona on tarjolla kello 14-17 PS3 ja PS4 pelejä.
Torstaina askarrellaan kello 13-15 välillä ja perjantaina pelataan taas kello 12-15.30 PS3 ja PS4 pelejä.
Pukinmäen kirjastossa pidetään ensi perjantaina kello 13-15 lautapeli-iltapäivä ja Viikin kirjastossa tiistaina kello 17-17.30 venäläinen satutunti.

Malmitalo tarjoaa tuttuun tapaan koululaisille maksuttomia syyslomaleffoja syyslomaviikon lopulla ja  myös koko perheen yhteinen Meksikolainen päivä osuu syyslomaviikon päätteeksi.
Leffatarjonnan aloittaa to 15.10. kello 11 Paddington, sympaattinen elokuva nuoresta karhusta, joka matkustaa Perun perukoilta Lontooseen etsimään uutta kotia. Leffa on puhuttu suomeksi.

Torstaina nähdään toinenkin leffa, kello 13 nähtävä hulvaton komedia Madagaskarin pingviinit kertoo, mihin kaikkeen hupaisa pingviininelikko kykenee. Tämäkin on suomeksi puhuttu.
Perjantai käynnistyy kello 11 Helinä-keijun ja Mikämikä-hirviön arvoituksella. Siinä keijut tapaavat valtavan karvaisen otuksen. Suomenkielinen puhe on tässäkin.

Perjantaina kello 13 Late Lammas lähtee lammaskatraan kanssa seikkailemaan kaupungissa. Elokuvassa ei ole dialogia, mutta tekstiosuudet näkyvät suomeksi ja ruotsiksi.
Kaikkiin leffoihin ikäraja on K7, ne kestävät noin reilusta tunnista puoleentoista ja niihin on vapaa pääsy. Paikkoja Malmitalon pienessä salissa on rajoitetusti.

Teija Loponen