Syyslämpimät sytyttivät maali-ilotteluun!

MPS:n valmentajakaksikko, vasemmalla Jyri Nieminen ja pelaajavalmentaja Mark Soutar ovat nousujohteisesti johtaneet joukkueensa sarjanousun portille. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Maaliverkot heiluivat menneellä viikolla voimallisesti. Liekö syyslämpimät sytyttäneet? Hilkkua vaille sarjanousua oleva MPS takoi Mosassa 6-1 voiton. PuiU nautiskeli Porvoossa 9-2 voiton. Malmin Ponnistajat tylyttivät Spartakia 5-0. MPS/Atletico Malmi tyytyi kahteen maaliin, jotka eivät riittäneet kuitenkaan antamaan pisteitä.

MPS:n edustusjoukkue esiintyi isännän lailla Mosan nurmella FC Viikingit/2:ta vastaan. MPS jopa avitti ottelun alussa vieraitaan omalla 0-1 maalillaan. 22. minuutilla taisto tasaantui Nico Weckströmin kulmapotkutilanteesta tekemällä 1-1 tasoituksella. Sama mies jatkoi neljä minuuttia myöhemmin syksyn maalisaldonsa kasvattamista täräyttäen pilkulta 2-1 johdon. Samuli Markkanen ehätti viedä vielä ennen taukoa malmilaiset jo 4-1 johtoon.
Toisella jaksolla Markkanen varmisti hattutempun 5-1 maalilla ja ottelun viime sekunneilla Jouni Liesirovan kantapäästä lähti 6-1 päätösmaali.
Tätä lukiessa MPS saattaa hyvinkin olla jo lohkonsa voittaja ja Kakkoseen nousun juhlija. Voitto Mosan nurmella eilisen tiistain pelissä sarjajumbo Lahen Pojista olisi kruunu nousuun kaksi kierrosta ennen sarjapäätöstä.

Puistolan Urheilijat tekivät onnistuneen kalavelkojen maksureissun Porvooseen. Keväällä  PuiU:n Koudan nurmella yllättänyt Akilles oli nyt kotiareenallaan aseeton. PuiU pyssytti peräti 9-2 voiton. Petri Oravainen tehtaili kolme, Sami Rinta-Kahila kaksi ja Ilmari Tiainen, Lasse Saari, Olli Isosalo sekä Benhamadi Abderezak maalin mieheen.
Ensi sunnuntaina 20.9. kello 17 PuiU on Kontulan tekonurmella FC Kontun vieraana.

Malmin Ponnistajat hoitivat hienosti Ala-Malmin nurmella Spartakin. Aina yllätysvalmis Spartak nujertui 5-0 luvuin. Kotijoukkueen urakkaa helpotti vieraiden saamat kaksi punaista korttia. Esa Ahtolan 7. minuutin maali oli ensi jakson ainoa. Toisen jakson alussa Santeri Kauppinen vapautti tilanteen 2-0 maalillaan. Loppu oli kotijoukkueen hallintaa kahden pelaajan ylivoimalla. Maalitykki Joel Tuovinen teki kaksi rysää ja Lauri Haahti yhden.
Lauantaina 19.9. kello 13 Ponnistajat on Vuosaaren Kartanon tekonurmella FC Viikingit/2:n vieraana.

MPS/Atletico Malmi joutui hieman yllätetyksi, kun sarjapaikkaansa varmisteleva Noula onnistui voittamaan malmilaiset 4-2. Atleettien Henri Mattson värkkäsi 12. minuutilla 1-0 johdon ja Jesse Ketonen toi vielä 58. minuutilla ticolaiset 2-2 tilanteeseen. Lopussa maaleista vastasi vain kotijoukkue. Atletico on silti melko jämäkästi lohkossaan toisena, lohkon ykkönen EsPa varmisti jo sarjanousunsa.
Lauantaina 19.9. kello 16 Atletico testaa Söderkullan tekonurmella SibboV:n syyskunnon.

Heimo Laaksonen