MPS:n ylpeydet voitokkaita, Ponnistajat ja PuiU tasuriin

Hyökkäysrintamat aaltoilivat kiivaasti ponnistajien ja PuiU:n paikalliskohtaamisessa Ala-Malmin nurmella. Tasaisen ottelun palkaksi jäi kummallekin yksi tasapelipinna. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Takana on tappioton viikko. MPS edustusjoukkue selätti toisen jakson vahvuudellaan Mosassa arvaamattoman Hyvinkään Palloseuran. Saman lohkon paikalliskamppailussa Malmin Ponnistajat ja PuiU päätyivät ratkaisemattomaan tasapeliin. Kakkoslohkon kakkonen MPS/Atletico hautasi Lauttasaaressa PPJ:n 5-0 lukemin.

MPS:n edustusjoukkue jatkaa varmaa etenemistään lohkon kolme kärjessä. Viime viikon tiistaina Mosan nurmella malmilaisten paremmuuden sai todeta keväällä vahvaksi nousijaehdokkaaksi povattu Hyvinkään Palloseura. Toisen jakson maaleillaan MPS korjasi voiton 3-0 lukemin

-Isoin lataus oli PuiU-ottelussa, kolme päivää myöhemmin saman tason ylläpitäminen on aina hankalaa. Ensi jaksolla emme saaneet omaa peliämme käyntiin, analysoi MPS-valmentaja Jyri Nieminen haastavaa peliä.
Toisen jaksolla, vaihtojen jälkeen MPS:n hyökkäyskolmikko oli Joni Wallenius, Samuli Markkanen ja Miikka Suikki. Nieminen kiittelee, että kolmikko antoi vahvan näytön osaamisestaan ollen päättämässä ja järjestelemässä kaikkia kolmea maalia. Markkanen lirutti 1-0, Wallenius latasi 2-0 ja  Markkanen sinetöi päätösluvut 3-0.
Eilen tiistaina MPS kohtasi Spartakin ja ensi tiistaina 8.9. kello 18 MPS ottaa Mosan nurmella vastaansa FC Viikingit/2:n.

Malmin Ponnistajat jatkoivat torstaina Ala-Malmin nurmella paikallisotteluiden isännöintiä ottamalla vastaan PuiU:n. Ottelusta muodostuikin mehevä paikallisderby 22 pisteen ponnistajien ja 27 pinnan PuiU:n välillle. Vauhtia ja jännitystä ei puuttunut.
PuiU siirtyi 20. minuutilla 0-1 johtoon Petri Oravaisen rangaistuspotkulla, joka tuomittiin maalivahti Kim Kanervan kaataessa Sami Rinta-Kahilan. 32. minuutilla Rinta-Kahila pääsi taas läpijuoksuun tehden 2-0 lukemat. Jakson viime minuutilla Ponnistajien Joel Tuovinen kavensi hienon vapaapotkukuvion päätteeksi taukoluvuiksi 1-2.

Toisella jaksolla tunnelma tiivistyi. Hyökkäykset aaltoilivat puolelta toiselle. Kotijoukkue joutui myös vajamiehikseksi, kun Pujals Nooa sai punaisen kortin taklauksestaan. Mutta Ponnistajat pikemminkin piristyivät tästä kuin taantuivat. Ponnistajat pystyivät luomaan hyviä hyökkäyksiä puistolalaisten tuhriessa lisämaalien saannin onnettomiin laukauksiin. Sinnikäs kotijoukkue näytti, että etenkään paikallismatseista ei kannata poistua ennen päätösvihellystä. 4:n minuutin lisäajalla se sai rangaistuspotkun, jonka kentän näkyvin pelaaja, Joel Tuovinen, toimitti ohi PuiU:n maalivahti Aleksi Helanderin. Näin kyläkoitos päättyi 2-2 tasapeliin, joka tulos teki oikeutta kummallekin joukkueelle.
Huomenna torstaina Ponnistajat ovat Hyvinkäällä HyPS:an vieraana.

PuiU esittäytyy kenties tällä kaudella viimeisen kerran kotiyleisölleen tämän viikon perjantaina 4.9. kello 18, jollloin se saa Puistolan nurmelle vastaansa sarjakakkosen Riihimäen Palloseuran. Keväällä PuiU niittasi Riihimäellä 4-1 voiton. Voitolla PuiU voi vielä kohentaa asemiaan sarjan kärjessä, ja avittaa rakasta naapuriaan Malmin Palloseuraa nousutaistossa.

MPS/Atletico Malmi on vahvassa syysvireessä. Viime viikolla sen sai todeta Lauttasaaren siistillä kentällä PPJ. Atletico nuiji taululle tylyn 5-0 voiton. Illan sankari oli malmilaisten Jesse Ketonen, joka takoi neljä ensimmäistä maalia. Viidennen teki lisäajalla Jukka Haarala.
Näin MPS/Atletico väijyy 35 pinnallaan lohkossa toisena, neljä pistettä jäljessä ottelun vähemmän pelannutta EsPa:oa.
Lauantaina 5.9. kello 14.45 Atletico käy Pukinmäen nurmella kalavelkojen maksuun. Vastassa on I-HK/OMV, joka yllätti ticolaiset kevätkierroksella Hakkilassa 2-1 voitolla.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliIlmailualue on poistumassa maakuntakaavan ehdotuksesta
Seuraava artikkeliOnnellisesta prinssistä lastenrockiin