Onnellisesta prinssistä lastenrockiin

Triciclo Rojon klovnit tuovat tänne meksikolaista tunnelmaa lokakuussa. Kuva de Ignacio Galar de A Editores

Lasten kulttuuritarjonta Malmitalolla on jälleen alkaneena syksynä varsin kattava. Varsinaiset koko perheen esitykset käynnistyvät syyskuussa sirkusteatterilla Onnellinen prinssi.

Onnellinen prinssi yhdistää sirkusta, teatteria ja lasten tekemää animaatiota kertoen tarinan pääskystä, joka jää auttamaan kultaista prinssipatsasta. Sen ensi-ilta nähdään Malmitalossa 11.9. ja lisänäytöksiä on kahtena seuraavana päivänä.
Onnellinen prinssi syntyi ainutlaatuisella tavalla, jossa sirkuksen ja teatterin ammattilaiset työskentelivät yhdessä lasten kanssa. Sirkusteatterissa kyynelistä tulee jonglöörin palloja ja pääskynen lentää lähes oikeasti. Esitystä valmisteltiin yhteistyössä lasten  kanssa koko viime kevään, mukana järjestelyissä oli Turun Seikkailupuisto. Työryhmään kuuluneet lapset tekivät käsikirjoitusta, piirsivät, animoivat ja pohtivat roolihahmojen luonteita.  Itse tarina pohjautuu Oscar Wilden satuun.
Esitys kestää noin 50 minuuttia ja sen ikäsuositus on 8–12.

Syyskuussa nähdään myös venäjänkielinen lasten teatteriesitys Kultainen Kukko.

Lokakuussa huippuhetken tarjoavat meksikolaiset klovnit. Triciclo Rojon tanssiesitys 18.10. on osa Malmitalon Meksiko-teemaista päivää, jolloin talosta löytyy myös työpajoja kaikenikäisille. Tanssiesityksessä klovnit Cazzo, Lazzo ja Pozzo viettävät päivänsä korjaamalla vanhaa majakkaa. He uskovat, että vasta korjattuna siitä voi tulla heidän kotinsa. Ennen kuin työ on valmis, kolmikkoa odottaa matka rohkeuteen, veljeyteen ja hellyyteen. Esitys sopii kaikenikäisille. Malmitalossa on teemaan liittyen myös meksikolaisten lelujen näyttely 7.10.–24.10.

Rokkia tenaville tarjoavat Takuumiehet. He tuovat Malmitaloon
reipasta, juurevaa musiikkia, hauskoja kommelluksia ja interaktiivista toimintaa hulvattomassa rokkishow’ssaan, jota aikuisetkin jaksavat seurata. Yhtyeessä soittavat Pablo Salmes, Juha Tanninen ja Ville Leppänen, 45 minuuttia kestävä konsertti sopii parhaiten 3–10 –vuotiaille.

Koululaisten syyslomalla lokakuun puolivälissä nähdään perinteiseen tapaan kivoja Syyslomaleffoja Paddingtonista Madagaskarin pingviineihin ja Helinä-keijusta Late Lampaaseen. Syyslomaleffat ovat ilmaista huvia tänäkin vuonna.
Lokakuulle mahtuu vielä myös Jokeri Pokeri Box, Simon Super taikashow.

Marraskuussa koittaa tuttuun tapaan Lasten Etnosoi! ja siellä Pentti Rasinkankaan luotsaama uusi, suomalais-brasilialainen orkesteri MuuSika Pupular soittaa peräti maailman ensi-iltansa.
Brasilian rytmeihin tutustutaan myös työpajoissa sekä soittaen että tanssien. Lasten Etnosoi!ssa esiintymässä ovat myös lapset. Maailman musiikin keskuksen ja Malmitalon perinteisessä Isänpäivän iltapäivässä voi konserttien ja työpajojen lomassa askarrella sekä tutustua soiton- ja tanssin opetukseen.

Loppuvuonna riemua tuovat tenaville myös Mimmit. Mimmeiltä ilmestyi Muskari-levy viime kesänä ja se sai mahtavia arvioita. Mimmit kutsuvat marraskuussa laulamaan ja tanssimaan Malmille.

Onnellinen prinssi pe 11.9. klo 10, 12 ja 18,  la 12.9. klo 18 ja  su 13.9. klo 15.
Liput 12/10 e, perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 35 €
Teija Loponen

Edellinen artikkeliMPS:n ylpeydet voitokkaita, Ponnistajat ja PuiU tasuriin
Seuraava artikkeliRannan haisunäätä kiusaa kaupunkilaisia