Malmin lentoasema kuntalaisaloitteiden ykkönen

Kuntalaisaloite numero 983 eli helsinkiläisten keräämä kuntalaisaloite, joka vaatii kaupunginvaltuustoa säilyttämään Malmin lentoaseman ilmailukäytössä, on noussut allekirjoituksillaan ykköstilalle. Aloitetta kannattaa 12 487 helsinkiläistä. Aloite on yhä allekirjoitettavissa.

Kuntalaisaloitteessa vaaditaan kaupunkia hylkäämään valtion ja Helsingin seudun kuntien sopimusehdotuksen kohta, jonka mukaan valtio lopettaa toimintonsa Malmin lentokentällä.
Kuntalaisaloite luovutetaan valtuustokäsittelyä varten syys-lokakuun aikana, johon mennessä kattavat taustatiedot toimitetaan valtuutetuille.
Lisäksi valtuustolle esitetään kentälle tehdyt vaihtoehtoiset kehityssuunnitelmat, joissa liiketoiminta- ja asuntorakentamisen kokonaisuus on yhdistetty ilmailutoimintaan ottaen huomioon koko kenttäalueen kuuluminen valtakunnallisesti merkittäviin kulttuuriympäristöihin.
Kentän merkittävät luontoarvot ja lajikartoitukset saatetaan myös valtuutettujen tietoon.

-Lentoasema on kokoaan suurempi asia Helsingille ja myös valtakunnan tasolla. Helsingin tulee lopultakin hyödyntää kentän liikenteellinen ja liiketoiminnallinen potentiaali ja yhdistyä ilmailun siivin joustavasti muuhun maailmaan. Kilometrin kiitotie vie tuhannen kilometrin päähän, kannustaa Malmin lentoaseman ystävien puheenjohtaja Timo Hyvönen kaupunginvaltuustoa.

Teija Loponen


Edellinen artikkeliPuiU:n erityisjalkapalloilijat ottivat SM-voiton!
Seuraava artikkeliKirjasto kutsuu vapaaehtoisia lukijoiksi