PuiU:n erityisjalkapalloilijat ottivat SM-voiton!

Hämeenlinnasta tultiin kotiin kulta kaulassa. KUVA ENERGISET HAUKAT

Puistolan Urheilijoiden Energiset Haukat on viettänyt pelintäyteisen kesän 2015 erityisjalkapallojoukkueiden turnauksissa. Haukkojen joukkueista toinen on tuore SM-voittaja.

Energiset Haukat on 8-41-vuotiaiden erityisjalkapallojoukkue, jossa on mukana reilu 20 pelaajaa. Turnauksissa käy kaksi eri joukkuetta. Energiset Haukat sininen pelaa erityisjalkapallojoukkueiden SM-sarjaa ja valkoinen Pelikaveri-sarjaa.
SM-sarjaa on pelattu kahdessa osassa. Toinen Stadi cupin yhteydessä ja toinen Masto cupin yhteydessä Hämeenlinnassa. Näiden yhteydessä on pelattu myös Pelikaveri-sarjaa.

Stadi cupin pelien jälkeen siniset olivat SM-sarjan B-lohkon johdossa. SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun Hämeenlinnaan matkattiin elokuun toisena viikonloppuna. Matsi päättyi B-lohkon voittoon! Siitä hyvästä siniset saivat kotiin tuomisiksi kaikkein parhaimmat tuliaiset, kultamitalit.
– Siniset pelasivat nollapelin eli maalivahtimme Harri ei päästänyt yhtään maalia taaksensa, iloitsee joukkuetta johtava Arzu Caydam-Lehtonen.
– Toivon mukaan kesällä 2016 he pääsevät pelaamaan A-kilpalohkoon, hän jatkaa.

Pelikaveri-sarjassa Energiset Haukat valkoinen jäi viimeiseksi, mutta pelaajat tsemppasivat viimeiseen asti. Joukkue sai urakastaan osallistumismitalit.
– Toivottavasti Energiset Haukat valkoinen pääsee osallistumaan jatkossakin Pelikaveri-sarjaan ja he saavat yhtä hyviä tai jopa parempia kokemuksia, Caydam-Lehtonen tsemppaa.
Valkoisilla oli koko sarjassa kaksi tiukkaa häviötä, yksi tasapeli ja yksi voitto. Maalissa vuorotelleet Jaska ja Janne torjuivat monta kertaa niin hyvin, että vastustajan maaliyritykset eivät onnistuneet.

– Peleissä nämä meidän erityislapset ja –nuoret tuulettavat aidosti aina, kun he saavat maaleja. Ja vaikka tulisi häviö, niin he eivät lannistu, vaan seuraavassa ottelussa tsempataan vielä tarmokkaammin, Caydam-Lehtonen kuvailee.
– Ilman hyviä ja sitoutuneita valmentajia joukkue ei olisi tässä. Joka vuosi näemme kehitystä – hitaasti, mutta varmasti. Valmentajat valmentavat täydellä sydämellään erityislasten ja -nuorten hyväksi. Siitä heille erityiskiitos, sanoo Caydam-Lehtonen.
Hän on vuonna 2003 syntyneen joukkueen perustaja. Joukkue syntyi EU:n vammaisten teemavuotena ensin tytöille. Pojat tulivat mukaan vuonna 2004 EU:n liikuntakasvatuksen teemavuotena (EYES).
– Pelaajat tulevat pääkaupunkiseudulta. Harjoittelemme ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa Puistolassa tai lähialueella. Jalkapallon lomassa opettelemme sosiaalisia taitoja sekä joukkueessa toimimista.
Jos kiinnostus päästä mukaan heräsi, niin ota yhteyttä Arzu-jojoon arzu.caydam-lehtonen@hotmail.com.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliViikkiLan tarjoaa CS:GO -turnauksen
Seuraava artikkeliMalmin lentoasema kuntalaisaloitteiden ykkönen