MPS ei antanut ponnarien yllättää

Tästä syntyi MPS:n 1-0 voittomaali ponnistajia vastaan. Vesterisen vaparia tavoittelivat niin valkoiset kuin keltaiset. Pallo upposi maaliin MPS:n Samuli Markkasen jatkosta. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Malmin Palloseura ei antanut ”isänsä”, Malmin Ponnistajien yllättää, vaan otti varman 2-0 voiton. MPS/Atletico onnistui saalistamaan viime minuutilla pinnan Laajasalon Palloseuralta 1-1 tasapelissä. PuiU napsi odotetun ja varman kotivoiton tekaisemalla neljässä minuutissa kolme maalia, ja voitti PK KU/Allianssin 3-1.

MPS:n edustusjoukkue otti varmuudella 2-0 voiton Mosan nurmella Malmin Ponnistajista historiallisessa kohtaamisessa. Vuonna 1948 Malmin Palloseuran perustajat olivat pääosin entisiä Ponnistajien jalkapalloilijoita, jotka olivat suivaantuneita asemaansa silloisessa yleisseurassa.

MPS lähti heti alussa liikkeelle vahvalla asenteella. Peli kulki, ja ”esi-isiä” ei kunnioitettu. Ennen avausmaalia isännät loivat useamman maalipaikan, ponnistajien huippupaikka kilpistyi MPS-maalin ylärimaan. 31. minuutilla Mikko Vesterinen antoi oikealta nasevan vapaapotkun maalin eteen. Nippu kummankin joukkueen pelaajia tavoitteli palloa päällään, menestyvin oli Samuli Markkanen, jonka kautta pallo lensi ohi maalivahti Kim Kanervan, 1-0.

Toisella jaksolla puntit hieman tasoittuivat ja Ponnistajat vierailivat vaarallisesti MPS:n maalin edustalla. Ratkaisu ja loppulukemat syntyivät 64 minuutilla kotijoukkueen mallikkaan hyökkäyksen päätteeksi. Joni Wallenius tarjoili Ikegwuonu Ikennalle namupaikan, josta ”ike” täräytti 2-0. Voitolla ja 18 pisteellä MPS säilyttää hyvät kyttäysasemat sarjan kärkikolmikossa.

Huomenna torstaina MPS kohtaa kärkikamppailussa Riihimäellä RiPS:an. Syyskierros avautuu 28.7. kello 18 Tapanilassa, vastassa on sarjajohtaja FC Kontu. Torstaina 30.7. MPS vierailee Porvoon Hamarissa Akilleksen vieraana.

Malmin Ponnistajat pyrki eilen kotikentällä kasvattamaan 15 pinnan saldoaan Lahen Poikien kustannuksella. Seuraavaksi, 4.8. kello 19.30 Ponnistajat käyvät Ala-Malmin nurmella Akilleksen kimppuun.

Puistolan Urheilijat pomppasivat 14 sarjapinnaan väkevällä ensi jakson esityksellä keravalaista PK KU/Allianssia vastaan Puistolan nurmella perjantaina. Viholliset siirtyivät 0-1 johtoon 22. minuutilla puistolan porrastamattoman puolustuksen ansiosta. Maalintekijänä vieraiden parhaana palkittu Valtteri Laatunen. Viiden minuutin kuluttua PuiU:n Markus Rosenblad pääsi tuikkaamaan ansaitun tasoituksen. Parin minuutin kuluttua Sami Rinta-Kahila sijoitti läpiajosta tarkasti 2-1 voittomaalin. Ja heti perään 31. minuutilla sama mies, PuiU:n parhaana palkittu väkkärä tuikkasi vasemmalla kärkkärillä loppunumeroiksi 3-1. Toinen pelijakso oli melko mitään sanomatonta PuiU:n kontrolloidessa voittoaan.

PuiU päättää kevätkauden perjantaina 3.7. kello 19.30 Lahden Radiomäellä FC Reipasta vastaan. 6.7. kello 19 PuiU pyrkii Regions cupissa 8 parhaan joukkoon Tervakoskella, isäntänä Tervakosken Pato. Syyskierros starttaa Puistola Koudalla jo 24.7. kello 19.30, vastustajana Lahen Pojat JS. 30.7. kello 18.30 on pelipaikkana Hyvinkään urheilupuisto, jota isännöi aina vaarallinen HyPS.

MPS/Atletico Malmi palautui Laajasalon saarella tasolleen sitten edellisen Sipoon susien epäonnistuneen jahdin. Isäntänä oli toinen vaihtelevia otteita kevätkauden peleissä osoittanut LPS. Ottelu oli tasokas ja hyväliikkeinen. Kummallakin joukkueella oli paikkoja kääräistä voitto.

Ratkaisut nähtiin vasta toisella jaksolla, LPS meni Topi Rihtniemen maalilla 1-0 johtoon, mutta Atleticon Jani Putkonen onnistui tuikkaamaan 1-1 tasoituksen vain minuutti ennen päätösvislausta.
Huomenna torstaina 2.7. kello 18 Atletico ottaa Puistolan nurmella vastaan SAPA:n. 25.7. kello 14.45 on pelipaikkana Pukinmäen nurmi, ja vastassa HIFK/2. 30.7. kello 19 atleetit hinautuvat Tikkurilan tekonurmelle FC Vantaan vieraaksi.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliAsuntomessuilla jälkiä Pukinmäestä ja Malmilta
Seuraava artikkeliValloittavat lajit voivat tuhota