Asuntomessuilla jälkiä Pukinmäestä ja Malmilta

asuntomessut
Marja-Leena Kajander valitsi messutalon somistukseen maanläheisiä värejä ja ekologisia tuotteita.

Vantaalta Kivistön asuntomessuilta löytyy moderni puinen passiivitalo Verso, jonka sisustuksen on suunnitelllut pukinmäkeläinen sisustussuunnittelija Marja-Leena Kajander.

-Nämä ovat nyt toiset asuntomessut, joilla olen mukana suunnittelijana, useinhan messut ovat aika kaukana pääkaupunkiseudulta. Kaksi vuotta sitten olin mukana Hyvinkään asuntomessuilla, kertoo Kajander Tila- ja sisustussuunnittelu MeenaK:sta.

Yläkerran tv-tilassa on akustiikkalevylle painettu maailmankartta, johon voidaan vaikka merkitä nuppineuloilla maat, joissa on käyty.  Hedelmäkulho ja värikäät korit ovat malmilaisesta sisustusliikkeestä.
Yläkerran tv-tilassa on akustiikkalevylle painettu maailmankartta, johon voidaan vaikka merkitä nuppineuloilla maat, joissa on käyty. Hedelmäkulho ja värikäät korit ovat malmilaisesta sisustusliikkeestä.

-Tämän Verso-passiivitalon rakentajaperheessä on vanhempien lisäksi kaksi pientä lasta. Sisustuksen pääosassa ovat ideat, ei iso raha. Hyvien ideoiden etsiminen onkin aina mukava lähtökohta. Rahalla ei aina saa hyvää lopputulosta, mutta hyvillä ideoilla sen sijaan saa, Kajander muistuttaa.

Tilasuunnittelussa tärkeää olivat lapsiperheen arjessa hyvin toimivat, tehokkaat ja muuntuvat neliöt. Lastenhuoneen sänky on perheen ideoima ja muu sisustus siihen istuva.
Sisustussuunnittelijan mukaan perheellä oli valmiiksi selkeät ajatukset omista tarpeistaan ja haaveistaan.
-Se on hyvän lopputuloksen edellytys ja pyrin aina selvittämään ne suunnittelutyön aluksi. Jos ajatukset eivät ole asiakkaalla valmiina, mietitään tarpeita ja toiveita yhdessä.

Talo itsessäänkin on hyvin mielenkiintoinen, GreenBuildin puinen passiivitalo. Verson arkkitehtisuunnittelussa on otettu huomioon passiivinen auringon lämpö ja valo.
-Puisen passiivitalon ideologia antoi hyvän pohjan myös sisustuksen suunnittelulle: ekologisuus, energiatehokkuus, ja luonnollisuus. GreenBuildin Verso vastasi heidän arvomaailmaansa, samaa arvopohjaa haettiin myös sisustukseen.
Kajander kertoo käyttäneensä somistukseen paljon malmilaisen Werannas-liikkeen kauniita eettisesti tuotettuja tuotteita.
Hän iloitsee myös siitä, että pääsi nyt käyttämään rohkeasti väriä.
-Laattojen sijaan talossa on käytetty mikrosementtejä, jotka rakentajaperhe on itse asentanut.

Monet ihmiset käyvät bongaamassa kivoja sisustusideoita messuilta ja toteuttavat niitä sitten itse kotonaan.
-Tottakai tuntuu mukavalta, jos ihmiset saavat minulta ideoita. Sitä vartenhan asuntomessut järjestetään, että hyvät ideat saadaan kiertämään ja asumismukavuutta kehitettyä, toteaa Marja-Leena Kajander.

Mihin asioihin suosittelisit Verso-talossa käyviä erityisesti kiinnittämään huomiota?
-Katsottavia asioita on pitkä lista: linoleum-lattia, kosteiden tilojen mikrosementtilattiat ja -seinät, todella monet hienot säilytysratkaisut, suurkuvatekniikalla toteutettu sukupuu ja tietysti ekologinen Miinus-keittiö, Kajander listaa innoissaan.
Hän lisää, että ylipäänsä asuntomessuilla on varmasti paljon mielenkiintoista nähtävää myös sellaisille, joille rakentaminen tai remontointi ei ole ihan ajankohtaista.
-Asuntoja on hyvin erityyppisiä ja sisustusjuttuja varmasti jokaiseen makuun ja päin vastoin!

Kajander on paikalla messuilla aina keskiviikosta lauantaihin klo 11-17.
-Minulta voi myös varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen, joko messutalon esittelyn tai omasta sisustuspulmasta keskusteluun.

Verson kattoa peittää vaalea bitumikate. Lasiterassin puoleista lapetta kaunistaa maksaruohokatto.
Verson kattoa peittää vaalea bitumikate. Lasiterassin puoleista lapetta kaunistaa maksaruohokatto.

Marja-Leena Kajanderin sisustamaan Verso-taloon pääsee tutustumaan Vantaan asuntomessuilla 10.7.-9.8. Kivistöön pääsee näppärästi uudella Kehäradalla ja asemalta messuille väen vie ilman kuljettajaa liikennöivä sähköbussi. Elämys sekin!

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHemppa Laaksonen viihtyy kunnallispolitiikassa
Seuraava artikkeliMPS ei antanut ponnarien yllättää