Ponnistajat vakuuttavina, muilla aneeminen kierros

Malmin Ponnistajien varma maalivahti Kim Kanerva on ollut kevätkaudella yksi "ponnarien" hyvän pistesaalistuksen takuumies. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Malmin Ponnistajat antoivat juhannusviikolla vahvan näytön kehittymisestään kylvettämällä FC Viikingit/2:n peräti 6-0. MPS hyytyi Lahen Poikien kanssa 1-1 tasapeliin ja PuiU:n kohtaloksi sarjajohtaja FC Kontua vastaan jäivät mainiot maalipaikat ja 0-2 tappio. Kakkoslohkossa SibboV yllätti MPS/Atletico Malmin 0-1 voitolla.

Ponnistajat olivat todella viime kierroksen vakuuttavin joukkue. FC Viikingit/2 oli täysin vailla mahdollisuuksia malmilaisia vastaan. Maalijuhla Ala-Malmin kentällä päättyi lopulta ponnarien 6-0 voittoon. Kotijoukkue oli täysin suvereeni, maaleja olisi voinut tulla jopa toinen mokoma lisää.

Näin Ponnistajat,  kevätkierroksen myönteinen yllättäjä, kasvatti pistepottinsa 15:sta nousten jo lohkon neloseksi.
Eilen tiistaina Ponnistajat mittasivat Mosan nurmella sarjassa pinnan edellä olevan MPS:n tason. Seuraavana tiistaina, 30.6. kello 18.30, Ponnistajat käyvät Ala-Malmin nurmella Lahen Poikien kaatoon.

MPS edustusjoukkue mitteli Lahden Radiomaston juurella Lahen Pojat JS:ää vastaan. Alku näytti lupaavalta, malmilaiset olivat ensi jakson kunkkuja. Ainoasta maalista vastasi 15. minuutilla MPS:n Mikko Vesterinen tuikaten pallon tolpan juuresta maaliin. Kotijoukkue tuli 0-1 tappioasemassa toiselle jaksolle uudelle asenteella, malmilaisten parhaan terän kadotessa. 82. minuutilla Niki Helenius onnistui kulman jälkitilanteesta tasoittamaan ottelun. Lahtelaisilla oli tämän jälkeen paikkoja jopa voittomaalin tekoon muun muassa monista kulmapotkutilanteista. Onneksi ei onnistunut, mutta MPS:n oli tyytyminen 1-1 tasuriin.

Tämän ilmestyessä MPS on tiistaina isännöinyt paikalliskamppailussa Ponnistajia. Seuraava vieraspeli on Riihimäellä torstaina 2.7.

Puistolan Urheilijat törmäsi kotikentällään maalinteon vaikeuteen kohdatessaan keskiviikkona sarjajohtaja Kontun. PuiU esitti etenkin ensi jaksolla mallikasta peliä ja kolkutteli kontulalaisten maalipuita kolmasti. Muitakin mallipaikkoja oli, mutta tauolle poistuttiin 0-0 lukemissa.

58. minuutilla kaikki muuttui, kevään maaliruisku Joni Häppölä pukkasi keskityspallon PuiU:n maaliverkkoon. 80. minuutilla Kontu sai edukseen rangaistuspotkun, jonka Häppölä toimitti maaliin. Näin Kontu sai 2-0 voitollaan jatkaa oloaan sarjan kärjessä.
PuiU pyrkii vahvasti avaamaan kevätkierroksen voittotilinsä Puistolan ruoholla ensi perjantaina 26.6. kello 18, jolloin vastustajaksi asettuu PK K-U/Allianssi.

MPS/Atletico Malmi joutui Kakkoslohkossaan kokemaan Tapulin kovalla nurmella kirvelevän 0-1 tappion SibboV:lle. Susien Jesse Kokko teki ensi jaksolla ottelun ainoan, ja samalla voittomaalin. Atleeteille eivät tähdet olleet suotuisat, maalinteko oli vaikeaa. Tasapuolisuuden nimissä on todettava, että myös sipoolaisilla oli paikkoja lisämaalien tekoon. Atleticolla on kasassa 13 sarjapistettä, SibboV:llä seitsemän.

Tänään keskiviikkona Atleticon pelipaikkana on Laajasalon nurmi, jota isännöi LPS. Ensi viikolla, torstaina 2.7. kello 18 Atleticon kotipeli on poikkeuksellisesti Puistolassa ja vastassa SAPA.

Heimo Laaksonen