Kesän anteja

Helle ei ole hellinyt, mikä toisaalta on hyvä asia. Viileässä säässä jaksaa paremmin touhuta ja liikkua. Fillarilla hurauttaen tai kävellen voi lähteä vaikka sen vähän kauempana sijaitsevan kirjaston valikoimia tutkailemaan, eri kaupunginosista löytyviä taideteoksia bongailemaan tai testaamaan Vantaanjoen varren uimarantoja. Nuorille on tarjolla kivaa ohjattuakin toimintaa läpi kesän. Jakomäessä vietetään Jakiksen kesää –tapahtumaa koko heinäkuun Jakomäen kentällä. Siellä voi pelailla, kuunnella musaa ja tutustua uusiin nuoriin. Jos Jakomäki ei ole lähellä, löytyy toinen tekemisen keidas Pihlajamäestä, siellä nuorisopuiston antiin kuuluu niin ohjattua kuin vapaata tekemistä ja oleilua.
Ihan pienillekin lapsille on luvassa jotain hauskaa ja erilaista, sillä eri taiteenalojen tekijöitä jalkautuu leikkipuistoihin taiteilemaan lasten kanssa. Snadien artsumpi stadi -taiteilijoiden kanssa puuhastelemaan pääsee muun muassa Jakomäessä.

Kesä on haastavaa aikaa pienyrittäjille. Heinäkuu vie monilta asiakkaat muihin kuntiin. Niinpä useat yrittäjät pitävät heinäkuussa lomaa, olipa siihen varaa tai ei. Heinäkuussa lomatauolle jäämme myös me, Koillis-Helsingin Lähitiedon väki. Mutta vielä 1.7. lehti ilmestyy ja siihen ehtii hyvin laittamaan kesätarjouksensa tai tiedottamaan lomatauosta. Heti elokuun alusta palaamme kertomaan monista loppukesän tapahtumista ja tuoreimmista uutisista.  Esimerkiksi Suomen suurin ilmailushow toteutetaan jälleen elokuussa Helsinki-Malmin kentällä. Jyrinää taivaalle tuovat Hornetit sekä useat taitolentäjät.

Tähän numeroon mahtuu niin iloisia, kuin ikäviäkin uutisia. Riemun aihe on Teuvo Teräväisen menestys jääkiekossa. Moni seurasi viime viikot jännityksellä, saako nuori jääkiekkotaituri himoitun Stanley cup-kannun käsiinsä. Ja onnistuihan se! Teuvo asuu muuten samalla kadulla kuin viime lehdessämme jututettu Helsingin vuoden nuori urheilija, Riku Holopainen. Töyrynummessa on siis urheilutaikaa! Ikävämpi uutinen on tieto Malmin postin lakkauttamisesta. Etenkin yritysasiakkaille tieto ei ollut mikään ilosanoma, sillä yrittäjille postin palvelut ovat muutakin kuin pakettien jakamista. Toivottavasti asiantuntemus siirtyy sinne minne postipalvelujen tarjoaminenkin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliPonnistajat vakuuttavina, muilla aneeminen kierros
Seuraava artikkeliKoillisen viimeiselle lähipostille tulee lähtö