PuiU ja Ponnistajat aaltoilivat tasapelin

Ponnistajien maalivahti Kim Kanerva liimasi varmasti ja palkittiin joukkueensa parhaana. PuiU:n maassa makaavan (8) Sami Rinta-Kahilan yritys epäonnistui. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Kamppailu Koillis-Helsingin futisherruudesta on tiukkaa ja tasaista. Viime perjantaina Puistolan Urheilijat isännöivät koti-Koudallaan Malmin Ponnistajia. Lopputulos 1-1 oli sama kuin viikkoa aiemmin ennätysyleisön silmien edessä koetussa paikallistaistossa PuiU-MPS.

PuiU:n ja ponnistajien mittelö lähti liikkeelle myös paikalliskohtaamisen hengessä. Yleisöä Koudan lehtereillä oli keskimääräistä enemmän, noin 170 jalkapallo- ja seurafania. Kotijoukkue isännöi kenttää ensimmäisellä jaksolla. PuiU sommitteli nauhana hyviä hyökkäyksiä, jotka päättyivät joko ohilaukauksiiin tai malmilaisten mainioon maalivahtiin Kim Kanervaan. Mutta nuoret ponnistajat pääsivät askel askeleelta peliin mukaan, ja tekivät ottelun avausmaalinkin. Joukkueen maalipyssy Joel Tuovinen rykäisi 18. minuutilla tarkan vapaapotkun suoraan PuiU:n maalin vasempaan alakulmaan. Kotijoukkue sai pelitilanteihin nähden oikeuttavan 1-1 tasoituksen 42. minuutilla, kun Petri Oravainen toimitti pallon rangaistuslaukauksesta Ponnistajien maaliin.

Toisella jaksolla osat hiukan vaihtuivat, tai ainakin tasoittuivat. Ponnistajat loivat upeita hyökkäyskuvioita janoten voittomaalia. Ne kuitenkin kilpistyivät joko Aleksi Helanderin torjuntoihin, huonoon viimeistelytaitoon tai jopa epäonneen. Viimeistä edusti Tuovisen yritys saada pallo tyhjään puistolalaismaaliin, mutta sutaisu päätyi oikeaan pystytolppaan.

PuiU:llakin oli jokunen maalipaikka, yksi parhaista Samy Talatin nostoyritys yli vastaan tulleen maalivahti Kanervan. Pallo leijaili kuitenkin yli Ponnistajien maalin.
Kaikkiaan taistelu oli melko tasainen, jonka olisi voinut ihan hyvin voittaa kumpi joukkue tahansa. Tältä pohjalta 1-1 lopputulos oli kokolailla oikeudenmukainen. Palkintoraati, MPS:n legendaarinen taustakaksikko, Kari Ruotsalainen ja Erkki Haapimaa palkitsivat kukkakimpulla ja ulkomaanmatkalla joukkueiden parhaina Ponnistajien maalivahti Kim Kanervan ja PuiU:n keskuspuolustaja Mika Jaakkolan.

Kuuden pelikierroksen jälkeen täkäläisistä joukkueista MPS:n Edustus on kolmantena 11 pisteellä, PuiU 7. kahdeksalla pinnalla ja Malmin Ponnistajat 8. kuudella pisteellä.
Seuraavaksi PuiU matkaa perjantaina sarjakakkosen Riihimäen Palloseuran vieraaksi. Ponnistajat ottelivat eilen tiistaina Ala-Malmilla Hyvinkään Palloseuraa vastaan ja kohtaavat tulevana tiistaina 9.6. kello18 Myllypuron tekonurmella Spartakin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliOsku Pajamäki – pätevä kuntapoliitikko
Seuraava artikkeliBussilinjat uusiksi syksyllä 2017