Kohtaavatko tarpeet?

Päätoimittaja Teija Loponen

Viime lauantaina vietettiin kaupunginosapäiviä Malmilla ja Pukinmäessä. Niissä riitti väkeä, mutta muutamat perheelliset pohdiskelivat, eivätkö tällaiset tapahtumat voisi olla sunnuntaina, jolloin perheillä olisi paremmin aikaa osallistua. Lauantaina käydään kaupassa sekä siivotaan ja niitä tehtäviä ei voi sunnuntaille siirtää, etenkään jos sattuu olemaan pyhäpäivä. Pukinmäessä tosin ohjelmat jatkuivat sunnuntaille, mutta silloin enemmän aikuisille suunnattuna. Malmin päiviä kiiteltiin sitä, että tarjolla oli yhteistä puuhattavaa, kuten pihapelejä ja katumaalausta, jotka sopivat monenikäisille lapsille. Tärkeänä pidettiin sitäkin, etteivät tekemiset maksa.

Koulurintamalla kiehuu yhä. Töyrynummessa ei ymmärretä kaupungin päätöksiä. Eniten ihmetellään, mitä säästöä oikeasti koituu siitä, jos kaupungin omistamia tiloja jää tyhjilleen. Koulumaailma muuttuu ja niin sen pitääkin, mutta nopeat muutokset, joilla on merkitystä arkeen, ovat usein kipeitä kohdata. Lisäksi ne harvoin onnistuvat kerralla nappiin niin, että kaikki sujuisi mainiosti ja ongelmitta. Kukaan vanhempi ei haluaisi lapsensa joutuvan muutosten koekaniiniksi, se kun voi vaikuttaa oppimistuloksiin ja siten pitkälle tulevaisuuteen. Opettajat ovat koulujen yhdistämishankkeissa kovilla, etenkin jos joutuvat niiden seurauksena sukkuloimaan koulurakennuksesta toiseen. Monien vanhempien unelmana olisi, että koulujen tiloissa voisi  koulupäivän jälkeen olla tarjolla useiden eri tahojen järjestämää harrastustoimintaa, jota varten usein joudutaan matkustamaan kauemmas. Matka-ajan ja -kulujen säästö olisi tervetullutta.

Toimintatilaa kaipaisivat itselleen Suomen Punaisen Ristin täkäläiset toimijat, joiden tulevaisuus Malmin toimintakeskuksen tiloissa on katkolla. Uusi katto kerran kuussa kokoontuville SPR:n kerholaisille pitäisi löytää syksyksi pään päälle, ja vieläpä ilman kuluja. Vastineeksi tilan haltija saisi iloa SPR:n jäsenten taidoista. Jos kokoontumistila löytyisi vaikkapa vanhustentalosta, voisivat SPR:n ystäväkerholaiset järjestää talon asiakkaille yhteislauluhetkiä tai muuta mukavaa. Toivotaan, että tarpeet kohtaavat.

Päätoimittaja Teija Loponen