Kirkonkyläntien silta remonttiin

Kirkonkyläntien silta menee remonttiin ja bussiterminaali siirtyy väliaikaisesti lähemmäs Vilppulantien risteystä. KUVA TEIJA LOPONEN

Toukokuun puolivälissä käynnistyy Kirkonkyläntien, eli Malmin aseman sillan remontti, mikä siirtää bussiterminaali muutamaksi kuukaudeksi sillan eteläpuolelle. Terminaali on poissa käytöstä elokuun alkuun asti.

Sillan korjaustyöt tehdään kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään liikennejärjestelyjä ja nykyinen bussiterminaali suljetaan. Väliaikainen bussiterminaali sijoitetaan sillan etelänpuolelle, lähelle Vilppulantien risteystä.

Jokaisen vaiheen aikana sillan kannella on ajoneuvoliikenteen käytössä yksi kaista molempiin suuntiin. Kevyelle liikenteelle järjestetään oma reitti sillan yli.

Jalankulkijoiden pääsy Malmin aseman laitureille on myös järjestetty koko korjauksen ajan. Taksiasemalle tulee tilapäisjärjestelyt.

Yli puoli vuotta kestävissä peruskorjaustöissä uusitaan sillan kannen pintarakenteet, reunapalkit, kaiteet ja kiveykset. Sillan alapuolen betonivauriot korjataan ja vanhat suojalipat ja kaukolämpöputket puretaan. Työmaa saattaa ajoittain heikentää liikenteen sujuvuutta.

Bussiterminaalisillan osalta uusitaan kannen pintarakenteet ja kiveykset.. Bussiterminaali on uudelleen käytössä elokuussa 2015. Koko urakka on valmis joulukuussa 2015.

Peruskorjauksen tilaaja on Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja urakoitsija Kreate Oy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliOnnea äideille!
Seuraava artikkeliPoliitikot tarttuvat Pekanraitin suunnitelmiin