Kirkonkyläntielle uusia kerrostaloja teollisuusrakennuksen tilalle

Kaksi kerrostaloa asettuvat peräkkäin Kirkonkyläntielle ja niiden väliin jää piha-aluetta. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto AJAK.

Malmilla Kirkonkyläntie 37 tontille on suunnitteilla asemakaavan muutos, jolla mahdollistetaan nykyiselle pienteollisuustontille kerrostalojen rakentaminen. Kerrostaloista tulisi 6- ja 7- kerroksiset.

Kirkonkyläntien ja Tukkisillankujan välisellä tontilla sijaitsee nykyään teollisuusrakennus, jossa on muun muassa tilaussaunatoimintaa. Vuonna 1988 valmistunut kaksikerroksinen teollisuusrakennus on tarkoitus purkaa pois kerrostalojen alta.

Kahteen tontille rakennettavaan asuinkerrostaloon on maantasokerrokseen suunnitteilla myös liiketilaa. Asukkaiden oleskelualue jäisi talojen väliin, johon tulisi myös osa autopaikoista, kaikkiaan paikkoja on suunniteltu 42 autolle.

Kaavaratkaisu on tehty, koska tontille ei ole enää käyttöä pienteollisuudelle. Korttelialue on yksityisomistuksessa. Kaavoitus on tullut vireille tontin omistajan hakemuksesta.

Suunnitelmista voi antaa mielipiteensä viimeistään 1.4. kaupungin kirjaamoon.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilassa toteutettiin pikavauhdilla tukikonsertti
Seuraava artikkeliPäiväkoti Touhula lopettaa Puistolassa