Onnea äideille!

Päätoimittaja Teija Loponen

Tänä sunnuntaina se taas koittaa. Päivä, jolloin useimmat lapsia omaavista naisista saavat perheeltään epätavanomaista huomiota osakseen. Omatekoiset kortit, kenties itse istutetut orvokit ja yhdessä sisarusten tai isän kanssa väsätty kakku vaihtavat aamusella lapsiperheissä omistajaa. Nuo hetket jättävät sellaisia muistoja, jotka palaavat mieleen vielä vuosikymmentenkin jälkeen, kuten galluppiimme vastanneet äidit kertovat. Esimerkiksi valkovuokot muistetaan niin omasta lapsuudesta, kuin omien lasten ojentamina. Erityisen tärkeitä muistot ovat heille, joiden lapset eivät enää äitiään syystä tai toisesta äitienpäivänä muista. Silloin vanhat kortit saattavat tuoda iloa yksinäiseen päivään. Vastaavasti lapsuuden muistoja palautellaan mieliin myös hautausmailla, jonne käydään viemässä äitienpäiväkukat jo poisnukkuneelle äidille. Muistot ovat ikuisia, me ihmiset emme.

Muistoja kartutettiin roppakaupalla myös partioviikolla, jonka erilaisissa toiminnoissa ja ohjelmissa olivat mukana monet täkäläiset partiolaiset. Pääkaupunkiseudun partiolaiset halusivat tarjota ulkopuolisille mahdollisuuden nähdä mitä kaikkea partiossa tehdään, sekä järjestää hauskaa yhteistä ohjelmaa omille jäsenille. Partio kuten monet muutkin harrastukset antavat paljon sellaisia kokemuksia, joita ei kotona tai koulussa saa. Partiossa saaduista opeista on hyötyä monessa elämäntilanteessa. Retkeilytaidot helpottavat esimerkiksi asepalveluksen suorittamista. Lisäksi harrastusten kautta voi syntyä jopa elämänmittaisia ystävyyssuhteita.

Harrastaminen ja yhdessä tekeminen sopivat myös äitienpäivään. Yhteinen retki luontoon, kevään ensimmäisten kasvien bongaaminen, tai vaikkapa Gardenian trooppiseen puutarhaan tutustuminen ovat arjesta poikkeavia tapahtumia, jotka tekevät päivästä erilaisen ja ikimuistettavan ilman suuria kuluja. Ainakin vielä nyt sunnuntaille luvataan ihan mukavia ulkoilusäitä. Ja mukavia ulkoilupaikkoja ja retkikohteita löytyy ihan läheltä. Mukavaa äitienpäivää!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan kouluja ei yhdistetä!
Seuraava artikkeliKirkonkyläntien silta remonttiin