Onnea äidit

teija loponen

Kevät on juhlien aikaa. Ennen tulevaa sunnuntaita moni tenava on käynyt etukäteen lähimetsiköissä tarkistelemassa, vieläkö viime viikon kylmien säiden jälkeen valkovuokot kukkivat ja niitä pääsee äidille keräämään. Valkovuokko on purkkiruusun ohella suosituin äitienpäivän kukka. Niitä keräillessä on vain muistettava pestä kädet, sillä valkovuokon kerrotaan olevan lievästi myrkyllinen. Samaten metsäkukalle on muistettava vaihtaa usein vesi,  valkovuokko saa veden nopeasti limaiseksi ja kukat kuolemaan. Äitienpäivään kuuluvat oleellisesti myös kortit ja niitä on askarreltu yhdessä niin päiväkodeissa kuin myös kirjastoissakin.

Kevääseen kuuluvat myös monet kaupunginosajuhlat, joista seuraavat nähdään Alppikylässä, Malmilla ja Pukinmäessä. Malmilla ja Pukinmäessä näiden asuinalueiden eri järjestöt ja yhdistykset ovat vahvasti mukana ohjelmaa ja tarjoiluja järjestämässä. Kaupunginosatapahtumien yksi tärkeä merkitys onkin saattaa toimijat ja vapaa-aikaa omaavat yhteen, löytämään uusia harrastuksia ja niiden kautta saamaan myös uusia tuttavuuksia. Kaupunginosatapahtumat ovat myös oivallinen tapa uusien asukkaiden tutustua kotikulmiinsa.

Tapanilassa jännitetään Viertolantien varren kaavan valmistelua. Saadaanko vanha autokoritehdas säilytettyä, vai vetääkö pidemmän korren se, että koko radanvarsi tasoitetaan ja rakennetaan täyteen korkeita kerrostaloja. Valtaosa asukkaista, kuten myös Tapanila-Seura, haluaisivat säilyttää ainakin osan vanhaa teollisuusrakennusta, joka on nykyään varsin tehokkaassa kulttuurikäytössä. Toinen jännityksen kohde on Kylätilan viereinen tontti, jonka kaupunki kaavoittaa rivitaloille. Kaavamuutoksessa puhutaan vain naapuritontin vanhasta koulusta, ei sen nykyisestä asukastalokäytöstä. Kylätilan käyttäjät soisivat naapuritontin jäävän avoimeksi tilaksi, jota voitaisiin hyödyntää niin kesäteatteriin, isoihin asukastapahtumiin kuin erilaisten kesäkurssien pitopaikaksi. Kylätilan oma tontti kun rajoittuu lähinnä rakennusalaan.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMKT-tehtaiden historiikki valmistui
Seuraava artikkeliSähköjärjestelmät ovat uhka lentokoneille, ei ihmisille? Malmin iso hangaari tyhjennettiin – toiminta jatkuu kentällä