Malmin lentoasema käsittelyyn valtakunnan tasolla

FHRA:n uudet toimitilat KUVA TEIJA LOPONEN

Hallituksen muodostajana toimiva keskustapuolue on esittänyt Malmin lentoaseman toiminnan käsittelyä hallitusneuvotteluissa.

-Malmin lentoaseman ystävät ry tervehtii tätä aloitetta ilolla. Lopultakin asia nostetaan kunnolliseen käsittelyyn, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.
Hyvönen huomauttaa, että tähän saakka lakkauttamista on ajettu vajavaisin ja väärin perustiedoin.

-Lentoaseman esitetyillä lakkauttamistoimilla olisi suuri valtakunnallinen merkitys. Kokonaisuutena ala tuo valtiolle vuosittain 2,5 miljardia verotuloja ja edustaa jo 3,2 % Suomen bruttokansantuotteesta. Yleisilmailun operaatioista 44.2% tapahtuu Helsinki-Malmin lentoasemalla, ja se on Suomen ammattilentäjäkoulutuksen keskus. Lentoaseman lakkauttaminen olisi raskas isku koko Suomen ilmailuteollisuudelle, joka on yksi harvoja kasvavia vientiteollisuuden aloja. Helsingin kaupungille lentoasema voi olla suuri erottava tekijä kansainvälisessä kilpailussa, kun metropolin saavutettavuus säilyy ja paranee, Hyvönen muistuttaa.
Lentoasemalla on kansallista merkitystä myös kulttuuri- ja luontoasioissa.

-Lentokentälle on muodostunut erityinen flora ja fauna vuosikymmenten saatossa. Se on myös useiden suojeltujen eläinlajien tukipiste, toteaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Jarmo Nieminen.
-Kentän merkittävät kulttuuriarvot on tunnustettu koko lentokenttäalueen RKY-merkinnällä ja Koillis-Helsingin asukkaille kenttä on suuri ruumiinkulttuurin vaalimisen keskus, Nieminen tietää.

Julkaisemassaan tiedotteessa Malmin lentoaseman ystävät toivoo nyt asiallista, tosiasioihin perustuvaa keskustelua ja faktatietoihin perustuvaa suunnittelua. MLY uskoo, että valtion ja Helsingin kesken on mahdollista päästä hyvään vuoropuheluun ja sopimukseen järjestelystä, jossa sekä valtakunnan että Helsingin kaupungin etu toteutuvat.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHopeinen Hotelli liitää Malmille
Seuraava artikkeliKupla ja koirapuisto väistyvät rakentamisen tieltä