Kupla ja koirapuisto väistyvät rakentamisen tieltä

Kuplahalli tulee katoamaan rakentamisen alta. KUVA TEIJA LOPONEN

Rakentamisen määrästä ja pysäköintialueiden vähenemisestä tehtiin muistutuksia, koirapuiston siirto sai kiitosta.

Viikissä sijaitsevan urheilu- ja virkistyspalvelujen alueen, yleisen pysäköintialueen ja katualueiden asemakaavan muutosehdotus lähti kaupunkisuunnittelulautakunnalta kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.
Tekeillä oleva asemakaavan muutos mahdollistaa uusien asuinkerrostalojen rakentamisen nykyisen koira-aitauksen ja yleisen pysäköintialueen kohdalle. Talonpojantien varren itärinteeseen on suunniteltu opiskelija-asuntojen rakentamista.

Samalla asemakaava luo edellytykset Viikin monitoimitalon laajentamiselle monitoimitalon nykyisen tontin alueella. Pysäköinti järjestellään laajennuksen yhteydessä uudelleen. Uutta asuinrakentamista on 6 750 k-m² ja liiketilaa 120 k-m². Monitoimitalon tontin rakennusoikeus kasvaa 1 000 k-m².

Monitoimitalon eteläpuolella olevan Viikin kentän alue on suunniteltu lähiliikunta-alueeksi, johon on tarkoitus sijoittaa liikuntakenttäalueita sekä lähiliikuntavälineitä. Nykyinen kuplahalli puretaan ja koira-aitaus siirretään Viikinojanpuistoon, jonka keskeinen sijainti palvelee nykyistä sijaintia paremmin koko Latokartanon asuinaluetta.

Asemakaavan muutosehdotuksesta tehtiin kaksi muistutusta.
Niissä kyseenalaistettiin kuusikerroksisen kerrostalon rakentaminen Tilanhoitajankaaren ja Maakaaren kulmaan. Rakentamista pidettiin liian tiiviinä ja alueella olevien puiden kaatamisesta oltiin huolissaan. Lisäksi epäiltiin pysäköintipaikkojen riittävyyttä alueella kun yleinen pysäköintitontti on tarkoitus osoittaa asuntorakentamiseen.

Koira-aitauksen siirtoa Viikinojanpuistoon ja lähiliikuntapaikan rakentamissuunnitelmia kiiteltiin.
Asemakaavan muutosehdotusta on tarkistettu muistutusten johdosta siten, että alueen vihreän ilmeen säilymiseksi kaavakarttaan on merkitty kolmelle tontille alueita, joilla tulee olla puita ja pensaita.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin lentoasema käsittelyyn valtakunnan tasolla
Seuraava artikkeliMosa heräsi sateessa