Iloista vappua!

Päätoimittaja Teija Loponen

Meneillään on vappuviikko.  Se on kuin portti kevääseen ja kesään. Kevätmieltä tuovat jo kukkivat valkovuokot ja vauhdilla kasvava nurmikko. Torstaina käynnistyvään vapunviettoon on monilla omat traditionsa. Toiset suuntaavat keskustaan, Kauppatorille tai Kaivopuistoon katsomaan markkinatouhuja. Täällä monet perheet lähtevät vappupäivänä Malmitaloon, jossa vapun kunniaksi tarjoillaan lastenkonsertti, iloista tanssimusiikkia ja taikurin temppuja ihan ilmaiseksi. Vappuna ilmapallonmyyjiä näkee täälläkin toreilla ja ostoskeskuksilla. Tänä vappuna luvattu sadekeli saattaa vähän lannistaa vappumieltä, vesisateessa ei piknik oikein maistu.

Toukokuun käynnistyminen tietää myös erilaisten kevätjuhlien ruuhkaa. Pukinmäen Taidetalo ehti ensimmäiseksi, sen kevätsirkusta ja kevätkonserttia saatiin jo ihailla huhtikuun lopulla Malmitalossa. Taidetalon kausi ei kuitenkaan kevätjuhliin lopu, vaan luvassa on iloisia esityksiä läpi kesän. Taidetalon nuoret esiintyjät viihdyttävät Mustasaaressa kesä- ja heinäkuussa kesäsirkuksen- ja teatterin muodossa. Monessa muussakin harrastuksessa toiminta jatkuu varsinaisen kauden päättymisen jälkeen. Liikuntalajeissa on tarjolla kesätoimintaa niin päiväleireinä kuin ihan leiriviikkoinakin. MPS:n organisoima päiväkotien välinen Kimalaiscup innostaa varmasti jälleen uusia pieniä pelaajia ilmoittautumaan kesän jalkapallokouluihin. Liikunnaniloa tarjoavat monet täkäläiset seurat myös kesällä.

Täydennysrakentamisen suunnitelmat etenevät. Tapanilaan Fallkullan kulmille tapahtuvaa lisärakentamissuunnitelmaa esiteltiin jo asukkaille. Vastustusta ei juuri kuulunut. Pukinmäkeen joen tuntumaan on suunniteltu asuintalorypäs, josta järjestetty arkkitehtuurikilpailu on juuri ratkaistu. Se jättäisi tilaa myös joenvarressa ulkoileville. Siltamäessä odotetaan, mitä alueen keskustan kohentamiseksi keksittäisiin, sen sijaan Tapulissa ei täydennysrakentamista Sikalanpuiston tietämille olisi haluttu. Rakentamissuunnitelmat jakavat asukkaita. Osa kaipaa väljyyttä, joidenkin mielestä täydennysrakentaminen lisää alueen viihtyisyyttä. Yksimielisyyttä rakentamismääriin harvoin löydetään.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliOnko Gardenialla vielä toivoa?
Seuraava artikkeliKiilassa ihmetytti päivähoidon ja koulun puute