Onko Gardenialla vielä toivoa?

Myös apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on luvannut saapua Viikkiin. KUVA PERTTI NISONEN

Viikin Gardenian tulevaisuus nostetaan esille Gardenian suuressa keskustelutilaisuudessa ensi tiistaina kello 18-20. Illan järjestäjinä ovat Viikki-Seura yhdessä Gardenian kanssa.

Päättäjistä paikalle ovat lupautuneet ainakin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, kaupunginvaltuutetut Tuomas Rantanen (vihr.), Pilvi Torsti (sd.) sekä Ulla-Maija Urho (kok.).

Järjestäjien mukaan kyseessä saattaa olla viimeinen kerta, kun asioihin voi yrittää vaikuttaa.

– Toivotamme kaikki Gardenian kohtalosta välittäviä paikalle esittämään tiukkoja kysymyksiä ja näyttämään päättäjille ja valmistelijoille, että asia on meille viikkiläisille tärkeä, järjestäjät kutsuvat asukkaita.

Gardenia-taloa ylläpitävän Oy Gardenia-Helsinki Ab:n kohtalosta päättää Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto, joka seuraa kaikkien Helsingin tytäryhteisöjen toimintaa.

Konsernijaostossa istuvat kokoomuksesta Urhon lisäksi Lasse Männistö ja Laura Rissanen, vihreiden Rantasen lisäksi puheenjohtaja Tuuli Kousa, demarien Torstin lisäksi Osku Pajamäki, vasemmiston Silvia Modig ja perussuomalaisten Mika Raatikainen.

Gardenian tilannetta konsernijaos on käsitellyt moneen otteeseen. Joulukuussa jaosto päätti, että kiinteistövirasto voi alkaa selvitellä Gardenian myyntiä tai yksityiselle vuokrausta ja että Gardenian on jatkettava kannattavuutta parantavia toimenpiteitä.

Gardenia-yhtiön taloustilanne on heikko. Talon on ennustettu tuottavan tänä vuonna noin 170 000 euroa tappiota.

Yhtiö maksaa kiinteistövirastolle liki 60 000 euron kuukausivuokraa. Viikki-Seura on toivonut, että kiinteistövirasto kohtuullistaisi vuokraa. Viimeksi seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen kysyi asiaa ylipormestarin asukasillassa maaliskuun alussa Viikin Norssissa.

Kiinteistövirastoa johtavan virastopäällikkö Jaakko Staufferin vastaus vuokranalennustoiveisiin oli, että talon ylläpito on niin kallista, ettei vuokranalennus tule kysymykseen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLautakunta seminaariin, valtuusto lähetekeskusteluun: Mielipiteet yleiskaavaluonnoksesta julki toukokuun alussa
Seuraava artikkeliIloista vappua!