Paljon luvataan

Päätoimittaja Teija Loponen

Vaalimainostelineet ovat ilmestyneet katukuvaan. Malmilla jo vajaasti täytetyilläkin telineillä riitti katsojia. Kulkiessani niiden läheltä kuulin julisteita katselevien ihmisten kommentteja. Moni tuumi, että taas luvataan paljon, enemmän kuin voidaan toteuttaa. Ehdokkaat antavat lupauksia siitä, miten haluaisivat vaikuttaa asioihin, vaikka itsekin varmasti tietävät, ettei yhden ihmisen mielipiteellä kovin suurta vaikutusta päätöksenteossa ole. Politiikassa pitäisi olla äärettömän hyvä lobbari pystyäkseen vaikuttamaan. Tarjolla on ehdokkaita niin suurista puolueista kuin pienistäkin. Pienpuolueiden ongelma on saada ääntään kuuluville. Viikon päästä Lähipolitiikkaa –palstalla esitellään täkäläisiä ehdokkaita näistä tuntemattomammista puolueista.

Tänään käynnistyi ennakkoäänestys. He, jotka ovat jo päättäneet kelle äänensä antavat, voivat käydä äänestämässä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Koillisesta niitä löytyy kuusi, Jakomäen, Suutarilan, Tapulikaupungin ja Viikin kirjastoista sekä Pihlajamäen nuorisotalolta ja Malmin postista. Varsinaisena vaalipäivänä äänestää saa vain omassa äänestyspisteessään, joka kerrotaan kotiin tulleessa äänioikeudesta kertovassa kirjeessä. Ja tuo varsinainen vaalipäivä koittaa siis 19.4. Tässä numerossamme on paljon ehdokkaiden vaali-ilmoituksia, joista voi löytyä itselle sopiva ehdokas. Lehden välistä löytyy myös muhkea Kenttäpostia –lehti, joka tarjoaa aikamoisen tietopaketin Malmin lentokentästä ja sen toiminnasta. Sen sivuilta myös selviää, ketkä ehdokkaista ovat kentän säilyttämisen kannalla.

Elämä on muutakin kuin politiikkaa. Jalkapalloilijat odottavat jo innoissaan, että Tapulin kentän reunalla olevat tekonurmirullat levitetään ja hienolla alustalla pääsee pelaamaan. Samantapaista iloa on luvassa Tattarisuolle, jonne tulee nousemaan PuiU:n junnukupla. Liikunnan riemua on siis luvassa enemmänkin. Hyvä niin, sillä tutkimusten mukaan nykylapset liikkuvat aivan liian vähän. Liikunnan lisäksi myös perinteinen leikkiminen on käynyt harvinaisemmaksi  etenkin kouluikäisillä. Liikkumattomuudesta seuraa helposti lihomista, joten lapsia kannattaa houkutella pihaleikkeihin. Kaverien kanssa luulisi olevan hauskempaa kuin yksin tietokonetta tuijottaessa.

Päätoimittaja Teija Loponen