Alppikylän ja Suutarilan kuntoportaat työn alla

Suurmetsäntien varressa on käyty vuosia laskemassa mäkeä. Nyt täyttömäki saa kylkeensä Alppikylänhuipun kuntoportaat. Kuva Teija Loponen

Koilliseen ollaan parhaillaan rakentamassa kaksia kuntoportaita, toiset tulevat Alppikylään Alppikylänhuipulle ja toiset rakennetaan Suutarilaan Vaskipellonpuistoon.

Viime vuoden puolella valmistuivat jo Savelanpuiston portaat, jotka ovat Koilliseen suunnitelluista kuntoportaista pisimmät, noin 100 metriä ja niissä nousu 25 metriä. Suutarilaan on suunniteltu nousultaan 17 -metriset portaat ja Alppikylän nousu tulee olemaan 14,5 metriä.

Suutarilan kuntoportaat rakennetaan metsäiseen rinteeseen kahden ulkoilupolun väliin Vaskipellonpuistoon. Ensimmäinen sijoituspaikkaehdotus sai lähistön naapureilta kielteistä palautetta, he pelkäsivät kuntoilijoiden autojen ruuhkauttavan muutoinkin kapeahkon Vaskipellontien.

Alppikylässä portaat tulevat täyttömäen rinteeseen metsän reunaan.

Molempien portaiden arvioidaan valmistuvan ensi vuoden alussa, tammikuussa.

Pihlajiston portaiden investointikustannus oli laskelmien mukaan 250 000 euroa, Alppikylänhuipun portaiden 160 000 euroa ja Suutarilan portaiden 150 000 euroa.

Kaikki uudet kuntoportaat ovat 2,5 metriä leveitä, puurakenteisia ja metallisin kaitein varustettuja. Kuntoportaat myös valaistaan kaiteen sisälle asennettavin valaistusjärjestelmiin. Kuntoportaiden yhteyteen tulee infotaulut, penkkejä ja runkolukittavia pyörätelineitä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKuuluuko rapinaa, näkyykö koloja? – Rotat ovat taas liikkeellä
Seuraava artikkeliKjell Westö peruuntuu