Kaupunginhallitus äänesti 9-6 lentokentän tappioksi

KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin lentokentän kohtalo lennähti jälleen kerran ilmoille. Tällä kertaa asialla oli kaupunginhallitus, joka käsitteli lausuntoa Uudenmaan vaihemaakuntakaavan luonnoksesta viime viikon maanantaina.

Vaihemaakuntakaavalla täydennetään uusinta maakuntakaavaa päivittämällä siihen merkittäviä kaavoituskohteita. Nyt lausuntakierroksella olevassa luonnoksessa Malmin lentokenttä on varattu taajama-alueeksi, mikä tarkoittaa kenttäalueen muuntumista liikennealueesta asuinalueeksi.

Kaavaluonnoksesta tehtiin kaksi vastaehdotusta.
Ensimmäisessä Jarmo Nieminen (kok.) esitti tapanilalaisen Björn Månssonin (r.) kannattamana kaavaluonnostekstiin muutosta, joka kertoisi kaupunginhallituksen pitävän vääränä ratkaisua varata kenttäalue taajama-alueeksi. Nieminen esitti, että on selvitettävä Malmin mahdollisuudet kaupunkilentoliikennekenttänä sekä yritys-, viher- ja virkistysalueena, jonka reunoja täydennysrakennetaan.

Toisen ehdotuksen teki suutarilalainen Terhi Peltokorpi (kesk.) Nina Hurun (ps.) kannattamana. Peltokorpi pyysi, että tekstiin muokataan kappale, jossa ”Helsinki ei kannata Malmin lentokenttäalueen varaamista maakuntakaavaluonnoksessa tiivistettäväksi taajama-alueeksi. Malmin lentokenttätoiminnoille ei ole osoitettu maakuntakaavassa myöskään korvaavaa lentokenttää. Malmin lentoaseman alueen kaavamerkintä tulee säilyttää nykyisellään.”

Puheenjohtaja pisti 15-jäsenisen kaupunginhallituksen äänestämään tehdyistä ehdotuksista. Niemisen ehdotus voitti Peltokorven äänin 5–2. Tyhjää äänesti peräti 8 jäsentä.
Lopuksi Niemisen esitys ja alkuperäinen esitys pantiin vastakkain. Äänestystulos oli 9-6 Niemisen tappioksi.

Nieminen sai puolelleen kokoomusjäsenet Arja Karhuvaara ja Laura Rissanen sekä jäsenet Peltokorpi, Huru ja Månsson.
Virkamiestyönä valmistunutta alkuperäisesitystä tehdä kentästä taajama kannatti vain yksi kokoomusjäsen, puheenjohtaja Tatu Rauhamäki. Muut voittoisan esityksen kannattajat olivat vasemmistolaiset Paavo Arhinmäki ja Tapulikaupungin Veronika Honkasalo, vihreiden Tuomas Rantanen, Otso Kivekäs ja Hannu Oskala sekä demaritrio Antti Koskela, Pilvi Torsti ja Malmin Mirka Vainikka.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliNurmirullat asennusta vailla Tapulissa
Seuraava artikkeliEsittelyssä: Sinikka Vepsä (sd.)