Esittelyssä: Sinikka Vepsä (sd.)

Sinikka Vepsä (sd.)

Sinikka Vepsä (sd.) on ensikertalainen eduskuntaehdokas, valtuustoon tuli heti varavaltuutetun paikka. Äänitavoite on korkealla, sillä Sote-uudistuksen onnistumiseksi päättäjien joukkoon tarvitaan hoitoalan ammattilaisia, jotka tuntevat terveydenhuollon, sekä pienituloisten ja lapsiperheiden arkielämän todellisuuden.

Sinikka, 58, on omilleen muuttaneiden 23-vuotiaiden kaksostyttöjen äiti. Puistolan kodissa jatkaa yli 20-vuotista yhteisasumista aviomies sekä kaksi sileäkarvaista kettuterrieriä. Vepsä on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Hän on työskennellyt vuodesta 2006 Syystien monipuolisessa palvelukeskuksessa, nykyisin osastonhoitajana muistisairaiden ryhmäkodissa. Sinikka on toiminut myös työterveyshoitajien luottamushenkilönä sekä lasten kouluissa vanhempainneuvostossa ja johtokunnassa. Sydänlapset ja aikuiset ry on rakas järjestö, ja SPR:n ensiapukouluttajana hän jatkaa edelleen.

Varavaltuutettuna hän sai HKL:n johtokunnan jäsenyyden. Mikkeliläisen yrityksen voitto automaattimetron asetinlaitekilpailutuksessa on viimeaikaisista päätöksistä mieluisin. Uudenmaan kuntayhtymässä Sinikka on Ridasjärven päihdehuoltokeskuksen hallituksessa. Puistolan demarien johtokunnan ja Puistola-Seuran hallituksen jäsen kipusi viime kirkollisvaaleissa Malmin srk-neuvostoon ja Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon.
Sinikka kokee ajoittain ristiriitaa, kun sosiaali- ja terveydenhoitoon kohdistuu kovia säästöpaineita ja tunnelirakentamiseen ohjataan valtavia summia.

Vaalibudjetin 4000 euroa Sinikka kampanjoi omalla rahalla, pieniä lahjoituksia hän on ilokseen saanut. Tukiryhmässä on kymmenkunta aktiivista, joista Arzu Caydam-Lehtonen vaalipäällikkö. Tärkeintä on ihmisten tapaaminen ja keskustelut. Kädestä käteen jaetut esitteet tavoittavat äänestäjät parhaiten, jakajina on myös iso  joukko työtovereita. Sinikka suosii paikallislehtiä ja harmittelee, että voisi olla some-aktiivisempi.
Sinikan harrastuksia ovat koirien kanssa lenkkeily, vesijumppa Jakomäen Pyryssä, tenniksen nelinpelit PuiU:ssa, lukeminen ja sukuseura-toiminta.

Hän ei voi käsittää Malmin lentokentän lakkauttamispäätöstä ja luottaa, että kenttä säilyy kun Malmin ainutlaatuisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä viedään sitkeästi faktatietoa päättäjille. Suunnitelmasta rakentaa suoperäiselle maalle Riihimäen kokoinen kaupunki Sinikka ei pidä.

Ehdokkaamme mielestä Sote-ratkaisun on taattava tasavertainen hoito ja huolenpito kaikille. Terveyserojen kasvu on pysäytettävä eikä Sote-palveluita saa ulkoistaa monikansallisille yrityksille, jotka kotiuttavat voittonsa paratiisisaarille. Ikäihmisten hyvä hoito mahdollistetaan riittävän tuen ja turvallisen hoidon avulla. Laitospaikkoja ei voi vähentää ja yhteisöllisiä asumismuotoja on kehitettävä.

Nuorten pääsy työelämään ja itsenäisen asumisen edellytykset on mahdollistettava. Oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksien lisääminen ja edullisten vuokra-asuntojen tarjonta ovat tarpeen.
-Ikäihmiset ovat Suomen voimavara eivätkä mikään kestävyysvaje tai kuluerä. Suomen hyvinvointipalvelut on luotu yhteisellä työllä.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliKaupunginhallitus äänesti 9-6 lentokentän tappioksi
Seuraava artikkeliCarolyn Wonderland Suomeen