Carolyn Wonderland Suomeen

Carolyn Wonderland esittää musiikkia, jossa yhdistyvät monet eri tyylisuunnat. KUVA RR RODRIGUEZ

Teksasilaisen laulaja-kitaristi Carolyn Wonderlandin musiikin juuret löytyvät syvältä hänen omalta kotiseudultaan. Wonderlandin oma genre on bluespainotteinen, jota maustavat monet muut tyylisuunnat.

Houston ja Austin ovat olleet musiikillisesti merkittäviä kaupunkeja, joista Carolyn Wonderland sai inspiraation lähteä toteuttamaan omaa persoonallista tyyliään.

Wonderland on ensisijaisesti bluesartisti, mutta maustaa musiikkiaan muillakin tyylisuunnilla. Soul, gospel, country, swing sekä zydeco, cumbia ja surf tekevät Wonderlandin levytyksistä ja esiintymisistä monipuolisia kuuntelukokemuksia.
Hänen kannattajakuntaansa ovat tunnustaneet kuuluvansa monet tunnettuja muusikoita, kuten Bob Dylan, Levon Helm ja Ruthie Foster.
Carolyn Wonderland on julkaissut viisi levyä omissa nimissään ja ollut mukana yli kymmenellä levyalbumilla.

Nykyään hän esiintyy triokokoonpanossa yhdessä kosketinsoittaja Cole El-Salehin ja rumpali Rob Hooperin kanssa. Tämä triokokonaisuus nähdään myös Malmitalolla ja sen jälkeen Raumalla. Suomeen trio kurvaa Pietarin kautta. 
Malmitalolla on odotettavissa monipuolinen kattaus Wonderlandin edustamista tyylisuunnista. Samalla keikka on harvinainen tilaisuus nähdä ja kuulla Carolynia ja tätä kokoonpanoa ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla.
Konsertin järjestävät yhteistyössä Harri Haka, North Juke Promotions ja Helsingin kulttuurikeskus.

Teija Loponen


Malmitalo to 16.4. kello 19 Carolyn Wonderland (USA) – laulu, kitara, Cole El-Saleh (USA) – kosketinsoittimet ja Rob Hooper (USA) – rummut. Kesto 90 min, väliaika. Liput 25 e.

Edellinen artikkeliEsittelyssä: Sinikka Vepsä (sd.)
Seuraava artikkeliEsittelyssä: Markku Vuorinen (kesk.)